Kožulj očarao Poljake, proglašen i za igrača sezone

Bh. fudbaler briljira u dresu Pogona

Kožulj očarao Poljake, proglašen i za igrača sezone

Zvonimir Kožulj očarao je poljsku javnost igrama za Pogon iz Szczecina.

Ovaj povremeni reprezentativac BiH u Pogon je došao prošlog ljeta, a sjajnim igrama u međuvremenu se profilirao u jednog od najboljih veznih igrača Ekstraklase, što, naravno, ne prolazi nezapažano.

Osim što se za njega sve više interesuju pojedini njemački bundesligaši, kao i varšavska Legia, sada je Kožulj od strane navijača dobio i priznanje za najboljeg fudbalera Pogona u protekloj sezoni.

Glasanje je sprovedeno na klupskoj stranici, gdje je Kožulj 'opuhao' konkurenciju i sasvim zasluženo ponio laskavo priznanje, a po broju glasova slijede ga Kamil Drygas i Sebastian Walukiewicz.

Top u nozi, vrhunski pregled igre, karakteristike su koje su Kožulja izdigle u jakom poljskom prvenstvu. Ukoliko nastavi ovom putanjom i budu li ga zaobišle povrede, za očekivati će da će pažnju na ovog fudbalera obratiti i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

U dosadašnjoj karijeri Kožulj je pored Pogona igrao još za Hajduk, Široki Brijeg, Branitelj i Vitez.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi