Sportski direktor Pogona govorio o transferu Kožulja

Bh. fudbaler briljira u Poljskoj

Sportski direktor Pogona govorio o transferu Kožulja

Bh. internacionalac Zvonimir Kožulj glavna je zvijezda u poljskom prvoligašu Pogonu iz Szczecina.

U redove Pogona ovaj 25-godišnji fudbaler koji je rođen u Mostaru stigao je tokom ljeta, a sa devet pogodaka i isto toliko asistencija svrstava se među najbolje igrače lige, što, naravno, ne prolazi nezapaženo na tržištu.

Špekuliše se kako se za Kožulja interesuje Legija iz Varšave, kao i nekoliko njemačkih bundesligaša, međutim čelnici Pogona nemaju namjeru odreći ga se tako lako. Navodno, ponude manje od milion eura neće biti ni uzete u razmatranje.

"U ovom trenutku ne razmatramo uopšte mogućnost odlaska Kožulja. On se osjeća dobro u Szczecinu i nije tražio transfer", kazao je sportski direktor Pogona Dariusz Adamczuk.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Top u nozi, vrhunski pregled igre, karakteristike su koje su Kožulja izdigle u jakom poljskom prvenstvu. Ukoliko nastavi ovom putanjom i budu li ga zaobišle povrede, za očekivati će da će pažnju na ovog fudbalera obratiti i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

Posljednji put Kožulj je dio nacionalog tima bio 2016. godine na Kirin kupu u Japanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi