Kožulj: S Prosinečkim je ispala igra gluhih telefona

Sjajno igra u Poljskoj

Kožulj: S Prosinečkim je ispala igra gluhih telefona

Bh. internacionalac Zvonimir Kožulj, bez dvojbe, jedan je od najboljih fudbalera u Ekstraklasi.

Otkako je Hajduk zamijenio poljskim Pogonom ovaj 25-godišnji fudbaler naprosto briljira, iz kola u kolo njegova statistika je sve bolja, a kada je tako onda i ne čudi što se dovodi u vezu s reprezentacijom BiH.

Nikada Kožulj nije skrivao da bi igranje za BiH za njega bilo ravno ostvarenju sna, no selektor "Zmajeva" Prosinečki, barem zasad, nema namjeru da ga poziva jer smatra kako mu ne znači ništa što može biti u grupi 23 fudbalera. Bitno mu je samo ako može napraviti prevagu.

Složio se time i Kožulj, ali...

"Dosta se slažem s tom izjavom koju je dao, ne vidim svrhu da dođem tamo i treniram. Ne možeš odmah biti standardan. Ne kažem da sam se u međuvremenu pretvorio u Xavija, ali mislim da bi bilo dobro da me neko dođe pogledati u Poljskoj. Koliko znam to još niko nije učinio, sve je rekla-kazala. Očekivao sam da neko dođe i kaže da nisam za reprezentaciju, ja bih to poštovao. Ovako je ispalo kao igra gluhih telefona", kazao je Kožulj, prenose hrvatski mediji.

Igrama u Poljskoj je zapao za oko mnogim timovima i nije isključeno da napravi transfer.

"Prijelazni rok još traje, najviše se toga događa zadnjih dana. Ovdje u Pogonu sam sretan, osjećam se opušteno i imam svoje rituale. Nisam neki čovjek koji obožava promjene, još je sve otvoreno. Pričao sam i sa ljudima iz kluba, hvala Bogu ako nešto dođe napravit ćemo korak, ako ne ostajem i bit ću maksimalno na dispoziciji klubu."

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Prokomentarisao je i ambicije Pogona.

"Cilj je ove godine biti bolji nego prošle. Trener radi sustavno. Naš kapiten i najbolji igrač se teško povrijedio, stadion nam se renovira... Igrački možemo biti konkurentni za sam vrh. Prošle smo loše startali, pa skoro izborili Evropu. Kada smo ušli u doigravanje imali smo šansu za ulazak u evropska takmičenja. Previše smo golova iz prekida primili", istakao je nekadašnji fudbaler Širokog Brijega. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi