Memišević propušta Lihtenštajn i Armeniju: Odlučili smo da sada saniram povredu

Potvrdio za SportSport.ba

Memišević propušta Lihtenštajn i Armeniju: Odlučili smo da sada saniram povredu · Saznajemo

S. Mlaćo

Selektor naše nogometne reprezentacije Robert Prosinečki u ponedjeljak će objaviti spisak nogometaša za duele sa Lihtenštajnom i Armenijom.

Zmajevi će 5. septembra igrati na domaćem terenu protiv Lihtenštajna, dok tri dana kasnije gostujemo u Armeniji.

Kako saznaje SportSport.ba na spisku se neće naći ime Samira Memiševića, defanzivca holandskog Groningena koji ima problema sa povredom.

"Imam problema sa preponama, pa sam zajedno sa liječničkim timom u Groningenu odlučio da to saniram na početku sezone. Početkom oktobra ću biti u punom pogonu. Žao mi je što neću biti uz reprezentativne saigrače, ali vjerujem da ćemo uspjeti se vratiti na pobjedničke staze", kazao je Memišević za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U holandskom prvenstvu do sada su odigrana dva kola, a Memišević nije bio u kombinaciji, te je jasno da u Groningenu s nestrpljenjem čekaju povratak bh. defanzivca na teren, s obzirom da iza sebe ima sjajnu sezonu.

Memišević je u Groningen stigao iz bijeljinskog Radnika, a za našu reprezentaciju do sada je upisao dva nastupa.

Top Komentari

MirzaBarucic
Lihtenstajn, Armenije i Finsku MORAMO dobiti ako hocemo na drugo mjesto. Nema vise kalkulacija. Posebno Armenija u gostima, bice nezgodno. Ali jaci smo. MORAMO ih dobiti. Pitam se hoce li biti Kolasinca, ili ce opet otkazati.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi