Kožulj u životnoj formi, zabio sjajan gol Gorniku

Poljska Ekstraklasa, 22. kolo:

Kožulj u životnoj formi, zabio sjajan gol Gorniku

Današnjom utakmicom između Pogona iz Szczecina i Gornika startao je drugi dio sezone u poljskoj Ekstraklasi.

Kao pobjednik na kraju je izašao Pogon slavivši na domaćem terenu sa 3:1, a jedan od strijelaca bio je i povremeni reprezentativac BiH Zvonimir Kožulj, koji je nastavio kontinuitet dobrih igara u Poljskoj.

Do prednosti u ovom meču prvi je došao Gornik golom koji je iz penala u 12. minuti postigao Angulo, no vrlo brzo gosti su došli do izjednačenja. U 18. minuti rezultat je poravnao Majewski, da bi deset minuta kasnije preokrenuo Kožulj sjajnim golom sa dvadesetak metara.

U nastavku utakmice Pogon je postigao još jedan gol, ovoga puta preko Maleca, za konačnih 3:1.

Za Kožulja je ovo bio treći gol u sezoni, na kontu ima i četiri asistencije, dok se njegov tim nakon ovog trijumfa nalazi na četvrtoj poziciji u ligi.

Ekstraklasa, 22. kolo:

Pogon - Gornik Zabrze 3:1

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi