Krah kosovskog nogometa se nastavlja: Sva tri predstavnika u Evropi eliminisana zbog koronavirusa?

Otkazan još jedan meč

Krah kosovskog nogometa se nastavlja: Sva tri predstavnika u Evropi eliminisana zbog koronavirusa?

E. Škorić

Utakmica preliminardne runde Evropske lige između Tre Pennea iz San Marina i Gjilana s Kosova odgođena je za sljedeći dan, jer se pokazalo da je nogometaš iz Gjilana pozitivan na koronavirus.

Večeras je na stadionu Serravalle planiran duel sanmarinskog i kosovskog predstavnika u borbi za prvo pretkolo Evropske lige, no na kraju je UEFA odlučila da meč pomjeri za sutra, a upitno je hoće li se ikako i odigrati.

Odluka je donesena nakon što je jedan igrač ekipe s Kosova zaražen koronavirusom.

Igrači Gjilanija, rukovodstvo i tehničko osoblje bit će ponovno testirani i ako budu negativni svi, sutra u 18 sati igra se meč sa Tre Penneom, a ukoliko bude pozitivnih, Kosovarima prijeti novo izbacivanje iz Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prethodno je zbog istog problema prvak Kosova Drita ostao bez šansi da se bori za prvo kolo kvalifikacija u Ligi prvaka. Trebala je Drita igrati s Linfieldom, no zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa, meč je registrovan sa 3:0 za tim sa Sjeverne Irske.

Također je i Priština izbačena iz pretkola Evropske lige. Imala je osam zaraženih u timu i gibraltarske vlasti nisu dozvolile da se igra utakmica protiv Lincolna, pa je ovo zaista loša sezona za predstavnike s Kosova.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Zašto tako pišete? Na našem jeziku je Gnjilane naziv tog grada pa i kluba. Ne pišete ni Austria Wien nego Austrija Beč.
1 1
DamirT
Kakve mucke rade ovi sa Kosova to nije normalno...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi