Kraj agonije: Bivši juniorski reprezentativac dobio Portugalce i konačno postao slobodan igrač

Spor se vodio više od 10 mjeseci

Kraj agonije: Bivši juniorski reprezentativac dobio Portugalce i konačno postao slobodan igrač

O. Lekić

Nekada velika nada bosanskohercegovačkg fudbala i FK Sarajevo, Demirel Veladžić, dobio je spor protiv portugalskog Leixoesa.

Skoro jedanaest mjeseci trajala je Veladžićeva agonija, odnosno borba za ostvarivanje svojih prava pred nadležnim organima Međunarodne fudbalske federacije.

Naime, ovaj nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje napustio je portugalski klub prije nešto više od godinu dana zbog toga što Portugalci nisu poštovali stavke iz ugovora.

No, iako je na svom stolu imao nekoliko ponuda za nastavak karijere, nije mogao biti registrovan s obzirom da su Leixoesu smatrali da je "pravda" na njihovoj strani.

Veladžić se zbog toga žalio FIFA-i, kao i zbog neizmirenih obaveza iz ugovora, a deset mjeseci kasnije konačno je donijeta odluka i to u njegovu korist.

Mladi bosanskohercegovački fudbaler je tako od juče slobodan igrač, a portugalski klub je dobio rok od 45 dana da mu isplati dugovanja ugovorom zagarantovana.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Na taj način je završena agonija ovog 20-godišnjeg fudbalera, koji je važio za jednog od najtalentovanijih bh. fudbalera, a već u januaru bi trebao imati novi klub

Koliko će ova pauza uticati na Veladžića ostaje nam da vidimo, no skoro dvije godine nakon prelaska u portugalsku ekipu ispostavilo se da je napravio pogrešan potaez. Ipak, i pored toga kako neslužbeno saznajemo mladi fudbaler na svom stolu ima dvije ponude pa će se u januaru znati gdje će nastaviti karijeru.

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Vec ga vidim u Doboj Kaknju
1 0
konjnakvadrat
Demirel, interesantno ime
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi