Povučeni fudbalski ratnik je okončao bogatu karijeru daleko od zvijezda
FOTO: EPA

Osvajao trofeje i igrao velike utakmice

Povučeni fudbalski ratnik je okončao bogatu karijeru daleko od zvijezda

Haris Zilić

Završila je još jedna fudbalska karijera o kojoj se može dosta toga napisati i koja je orkunjena sa nekoliko važnih trofeja, ali i veoma bitnih utakmica.

Francuski fudbaler 39-godišnji Jeremy Mathieu odigrao je posljednju utkamicu u karijeri.

Prethodni vikend je odigrao meč za francuskog niželigaša Luynes u trijumfu protiv Maxiomisea rezultatom 2:0. Mathieu je u 86. minuti napustio teren uz ogromen ovacije publike i u zagrljaju fudbalera.

Pokušao je odigrati još ovu sezonu, ali koljeno nije više moglo izdržati kako je sam priznao nakon utakmice, pomislio je na svoje zdravlje.

Iskusni defanzivac je došao u Luynes 2021. godine u želji da pomogne ovom francuskom niželigašu.

Oglasi

U karijeri je ogroman pečat ostavio u Španiji igrajući za Valenciju i Barcelonu gdje ga dobro pamte ljubitelji fudbala. Nakon Barcelone nosio je i dres lisabonskog Sportinga.

Karijeru je počeo u Sochauxu gdje je igrao iza prvi tim, a u Francuskoj je još nosio i dres Toulousea.

U dugoj i bogatoj karijeri pet puta je oblačio i dres reprezentacije Francuske.

Osvojio je ukupno 13 trofeja u karijeri, a svakako da je najvrijedniji Liga prvaka koju je osvojio sa Barcelonom u sezoni 2014/2015.

Osvajao je trofeje u tri države i bio je veoma cijenjen među trenerima.

Mathieu je bio jedan od riejtkih fudbalera koji je mogao pokrivati sve pozicije u zadnjoj liniji, a pojedine mečeve u karijeri je igrao na krilu, čak i na poziciji zadnjeg veznog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi