Stigao je kraj još jedne karijere: Iskusni napadač prelomio i donio konačnu odluku
FOTO: EPA

Završava u matičnom klubu

Stigao je kraj još jedne karijere: Iskusni napadač prelomio i donio konačnu odluku

Haris Zilić

Stigao je kraj još jedne fudbalske karijere. Legenda švedskog i skandinavskog fudbala Marcus Berg odlučio je reći zbogom igračkoj karijeri u 37. godini žvota.

Berg je član IFK Goeteborga, a ove sezone dosta se mučio s povredama što je ubrzalo njegovu odluku o povlačenju.

Sa švedskim timom ima ugvoro do kraja 2023. godine, očekivala se saradnja na još jednu godinu, ali robusni napadač je odlučio da je dosta kada je u pitanju aktivno igranje.

Upravo je u Goeteborgu počeo profesionalnu karijeru prije 18 godinam a 2007. godine prelazi u nizozemski Groningen.

Nakon Groningena nosio je dres HSV-a i PSV Eindhovena, a upravo u ova dva tima je pružao najbolje partije po čemu je ostao i upamćen.

Oglasi

Pored HSV-a i PSV-a u karijeri je još igrao za Panathinaikos, Al-Ain i Krasnodar.

Reprezentativnu karijeru je okončao 2021. godine, a onda se odlučio vratiti u matični klub da pomogne koliko može.

"Emotivan trenutak za mene. Završavam tamo gdje i sve počelo u svom klubu u svom gradu, hvala svima koji su bili podrška tokom cijele karijere. Emocije rade, ali morao je doći i ovaj trenutak", rekao je Berg.

Tako će posljednji meč u profesionalnoj karijeri ostati zapisan 27. augusta 2023. godine, kada je u 21. kolu švedskog prvenstva Goteberog sa 4:2 savladao Hacken uz dva gola Berga.

U Goeteborgu su zahvalni Bergu za sve što je učinio za klub i pamtit će ga kao istisnku legendu.

Za reprezentaciju Švedske Berg je skupio 90 anstupa i postigao je 24 gola, bio je i standardni omladinski reprezentativac Švedske od 2003. do 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi