Kraj kontroverznog predsjednika: Zamparini prodaje Palermo

Amerikanci preuzimaju tim sa Sicilije

Kraj kontroverznog predsjednika: Zamparini prodaje Palermo

Midhat Šljivak
Teme:

Vlasnik Palerma Maurizio Zamparini odlučio se povući iz fudbala.

Kontroverzni predsjednik tima sa Sicilije, koji je kupio Palermo 2002. godine, odlučio je da klub proda američkim investitorima.

Zamparini je ovu vijest potvrdio italijanskim medijima, a prodaja bi se trebala kompletirati u martu.

"Prodajem tim Amerikancima u martu. Krenuli smo sa dna, uložio sam 100 miliona eura u proteklih 15 godina i mislim da je vrijeme za odlazak", istakao je Zamparini.

Čak 40 puta je Zamparini mijenjao trenere u 15 godina. Neki su se više puta vraćali, ali niko zbog njega nije ostajao dugo na klupi Palerma.

"Nije istina da sam tjerao trenere. Neki su radili dugo ovdje. Međutim, to više nije moj problem. Prodajem tim u martu i to je to od mene", dodao je kontroverzni predsjednik Palerma.

Ovaj tim će do kraja prvenstva voditi veliku borbu za opstanak. Trenutno su osam bodova od sigurne zone i za opstanak će im biti potreban mali broj kikseva do kraja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi