"Bio sam bez novca, Italija je za mene raj"

Ilija Nestorovski, napadač Palerma

"Bio sam bez novca, Italija je za mene raj"

Midhat Šljivak

Napadač Palerma Ilija Nestorovski igra zaista fantastičnu sezonu.

Makedonski fudbaler je rijetka svijetla tačka u timu sa Sicilije, a ove sezone je postigao devet pogodaka za ovaj tim.

Njegove dobre igre privukle su i druge timove, ali ovaj 26-godišnjak ne razmišlja o napuštanju Palerma.

"Neću o tome razmišljati do kraja sezone. Naravno da uvijek želim izazove, ali ne želim sjediti nigdje na klupi. Ko ne bi volio igrati u Napoliju, Juventusu ili Realu? Ja želim biti sretan, a to nisam ako sjedim na klupi", rekao je Nestorovski, te je zatim uporedio život u Makedoniji i Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prije dolaska ovdje nisam imao novca. Danas mi je kao u raju, jer je u Makedoniji teška situacija. Uživam u golovima", istakao je ovaj fantastični fudbaler. 

Prije dolaska u Palermo, makedonski fudbaler je igrao tri godine u Interu iz Zaprešića, a nastupao je još za Metalurg Skoplje, Viktoriju Žižkov, Slovačku i Pobedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti