Kraj Leganesove bajke, Sevilla u finalu Kupa Kralja

Čekaju boljeg iz duela Barca - Valencia

Kraj Leganesove bajke, Sevilla u finalu Kupa Kralja

Endin Čaušević

Sevilla je večeras na domaćem terenu savladala Leganes sa 2:0 u revanšu polufinala Kupa Kralja i tako se plasirala u finale ovog takmičenja.

U prvoj utakmici ovih ekipa bilo je 1:1, a navijači Leganesa nadali su se da će njihov tim napraviti novu senzaciju nakon što su izbacili Real Madrid u četvrtfinalu. Međutim, Leganes nije mogao napraviti čudo i plasirati se u finale jer je Sevilla slavila sa 2:0.

Izabranici Vincenza Montelle do gola su stigli već u 15. minuti utakmice kada je Muriel upisao asistenciju, a mrežu Leganesa za 1:0 zatresao je Correa. U drugom poluvremenu gledali smo izjednačenu utakmicu, a Sevilla je sigurno čuvala stečenu prednost.

Leganes je svim silama pokušao doći do izjednačenja koje im je garantovalo produžetke, ali Sevilla je u 89. minuti riješila pitanje pobjednika kada je konačnih 2:0 postavio Vazquez.

Sevilla će u finalu ovog takmičenja igrati protiv boljeg iz duela Valencia - Barcelona koji se igra sutra na Mestalli. Katalonski klub u prvoj utakmici prije šest dana slavio je na svom terenu sa 1:0.

Kup Kralja, polufinale:

Sevilla - Leganes 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti