Kraj ljubavi Donnarumme i Milana?
Foto: EPA

Mladi golman odlazi u januaru

Kraj ljubavi Donnarumme i Milana?

M. Šljivak

Gianluigi Donnarumma (18) mogao bi već u januaru napustiti ekipu Milana.

Gazzetta dello Sport, jutros je objavila kako bi mladi čuvar mreže već za mjesec dana mogao napustiti klub i to nakon što je menadžer Mino Raiola obavio pregovore sa čelnicima kluba.

Donnarumma je nakon dugih pregovora obnovio ugovor tokom ljeta. Uslovi su dogovoreni i potpisani, ali Raiola je otrkio kako je prevaren i da određenih klauzula koje su dogovorene nema.

Raiola je već najavio da će tužiti Rossonere, a ako sud dokaže da je Milan kriv Donnarumma će postati slobodan igrač. Ipak, prije završetka parnice 18-godišnji golman bi mogao napustiti tim i to već za nepunih mjesec dana.

Gazzetta tvrdi da je to veoma ozbiljna opcija, a već su saopštili i imena klubova koji bi rado Donnarummu vidjeli u svojim redovima. To su Real Madrid i PSG koji su se već ranije povezivali sa mladim golmanom.

Ako ovaj čuvar mreže kojim slučajem ostane član Rossonera i u narednim mjesecima, bez ikakve sumnje će klub napustiti narednog ljeta, a sigurno je da je pored Reala i PSG-a postoji još dosta ekipa koje bi Donnarummu rado vidjele u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi golman je na gol Milana stao kao 16-godišnjak i od tog trenutka čvrsto drži poziciju jedinice.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi