Mino Raiola tuži Milan i traži raskid ugovora za Donnarummu!

Novi skandal na San Siru

Mino Raiola tuži Milan i traži raskid ugovora za Donnarummu!

E. Čaušević, foto: EPA

Mladi italijanski golman Gianluigi Donnarumma ljetos je odlučio produžiti ugovor s Milanom iako je bio na korak odlaska sa San Sira.

Donnarumma je bio pod velikim pritiskom prošlog ljeta nakon što je u dva navrata odbijao produženje ugovora, međutim, čelni ljudi Rossonera uspjeli su ga nagovoriti da ostane. Njegova agent Mino Raiola imao je nekoliko uslova za Milan prije nego što je potpisan novi ugovor.

Naime, Raiola je jasno dao do znanja Milanu da u ugovor moraju staviti otkupne klauzule. U slučaju da se Milan ne plasira u Ligu prvaka otkupna klauzula bila bi 40 miliona eura, dok bi u slučaju da se plasiraju u LP taj iznos bio 70 miliona eura.

Ipak, italijanski mediji objavili su da novi skandal trese Milan nakon što je Raiola saznao da u Donnarumminom ugovoru uopšte nema navedenih klauzula. Raiola nije prisustvovao potpisivanju ugovora, a u Milanu su odlučili da to iskoriste i ne stave dvije klauzule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Raiola je već najavio da će tužiti Rossonere zbog ovog skandala, a ako sud dokaže da je Milan kriv Donnarumma će postati slobodan igrač. Također, Raiola je naveo da je golman pod pritiskom potpisao ugovor što će dodatno ići u njegovu korist.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi