Kraj puta za Zvezdu: Dva zicera koštala "crveno-bijele"
CSKA je do pobjede došao zahvaljujući golu Džagoeva, a Pešić i Ben su u finišu propustili sjajne prilike da, možda, odvedu Zvezdu u narednu fazu.

CSKA pobjedom izborio plasman u osminu finala Lige Evrope

Kraj puta za Zvezdu: Dva zicera koštala "crveno-bijele"

Nakon 0:0 u Beogradu, danas su revanš susret šesnaestine finala Lige Evrope u Moskvi odigrali domaći CSKA i Crvena zvezda. Na kraju su domaći bili bolji rezultatom 1:0, pa su prošli u osminu finala ovog takmičenja.

Iako su se pojavile informacije da bi ovaj susret mogao biti odgođen zbog snijega i hladnoće u Moskvi, fudbaleri obje ekipe su "stisnuli zube" i odigrali duel po izuzetno hladnom vremenu na CSKA Areni.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta tvrdu igru, a na prvu pravu priliku se čekalo do 35. minute. Nakon loše reakcije odbrane Zvezde u kaznenom prostoru lopta je došla do Kuchaeva, ali je veznjak promašio prazan gol i propustio priliku da dovede CSKA u vodstvo.

Imala je Crvena zvezda odličnu priliku da povede u finišu prvog dijela nakon što su fudbaleri gostujuće ekipe pred golom CSKA imali situaciju "3 na 2". Ben je došao do lopte, prošao po desnoj strani i poslao loptu za Radonjića, ali je Pešić pokušao primiti loptu, koja nije bila namjenjena njemu, pa je velika prilika za Zvezdu otišla u nepovrat.

Neugo nakon toga CSKA stiže do prednosti. Igrala se sudijska nadoknada prvog dijela kada je Dzagoev nakon asistencije Kachaeva rutinski pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Domaći su prvi opasno zaprijetili i u nastavku. Džagoev je u 64. minuti pokušao glavom iz odlične pozicije, ali je Borjan fantastičnom odbranom spriječio Moskovljane da dođu do drugog gola.

CSKA je nastavio "pritiskati" goste, ali se i u drugom poluvremenu gledala dosta tvrda utakmica, pa nakon pokušaja Džagoeva nije bilo većih prilika sve do 81. minute kada je Zvezda propustila fantastičnu priliku da dođe do izjednačenja. Srnić je ubacio sa desne strane, ali je Pešić promašio loptu u petercu domaćih pa je ostalo 1:0 za CSKA.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Priliku da odvede Zvezdu u narednu fazu takmičenja je imao Ben u 90. minuti, ali je promašio iz odlične pozicije. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa su domaći fudbaleri proslavili plasman u osminu finala Lige Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi