Kraj sezone u Nizozemskoj!

Zabrana do 1. septembra

Kraj sezone u Nizozemskoj!

E. Škorić
Teme:

Nizozemski premijer Mark Rutte danas je potvrdio da se nogometne aktivnosti zabranjuju do 1. septembra.

I Nizozemci kao skoro cijela Evropa vode borbu s koronavirusom, a u cilju spriječavanja širenja zaraze uvedene su razne mjere. U Nizozemskoj nema sporta već sedmicama, a po svemu sudeći - neće ga biti barem još nekoliko mjeseci.

Na večerašnjoj press konferenciji Rutte je novinarima kazao između ostalog da će nizozemski nogomet biti suspendovan do 1. septembra. Prvobitno se zabrana odnosila na period do 1. juna, pa je produžena za još tri mjeseca.

To u biti znači da sezona u Nizozemskog neće biti ni završena, budući da baš početkom septembra počinje nova nogometna sezona u Evropi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nizozemski nogometni savez sada je na potezu, ali ako se bude gledalo po trenutnom plasmanu, Ajax će ponovo biti prvak.

Top Komentari

Bulle
Pa jel kraj ili nije utjeram vam :)
5 1
user1583752673
Znaci li to sad da nece igrat evropska takmicenja?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi