Krčmarević: Apollon nas podcjenjuje, ali to je dobro

Trener Željezničara pred duel sa Kipranima

Krčmarević: Apollon nas podcjenjuje, ali to je dobro

Trener Željezničara Slobodan Krčmarević govorio je danas na press konferenciji uoči utakmice protiv Apollona koja se sutra igra na Grbavici.

"Dolazi nam jako ozbiljan protivnik, tamo sam proveo tri godine kao igrač i dvije sezone kao trener. Vežu me lijepe uspomene za taj klub koji ima ogroman budžet i prebogatog vlasnika. Ali, sutra neće biti emocija", započeo je Krčmarević, te nastavio:

"Mislim da smo bolji nego prije sedam dana. Neću da kažem da bi prolaz dalje bio čudo, mi smo klub sa tradicijom i ni u kojem slučaju ne možemo biti toliki autsajderi. Ipak prepuštam Apollonu ulogu blagog favorita, iako se uzdam u veliku podršku s tribina".

"Tri pobjede smo uvezali i to je dobro za naše samopouzdanje. Poteškoću nam stvara što odmah ubacujemo nove igrače u puni pogon, ali pokazuju se dobro. Ne mogu reći da smo pogodili baš sa svim novim igračima, ali smo s rijetkim promašili".

Apollon na Grbavicu dolazi kao blagi favorit, na kraju krajeva i nosilac, ali bi se po nekim njihovim izjavama dalo zaključiti da se ponašaju kao da su apsolutni favoriti.

"Raduju me podcjenjivačke izjave iz Apollona, poslužit će mi kao motivacioni govor za fudbalere. Ali, mislim da oni ne znaju gdje dolaze. Kako ćemo igrati? I napast ćemo i čekat ćemo. Bilo bi lijepo pobijediti", rekao je Krčmarević.

"Slabost Apollonove ofanzive je što su, po mom mišljenju, loši duel igrači. Fizički smo jači od njih, ali moramo obratiti pažnju na njihov individualni kvalitet. Tu su oni jači od nas. Očekujem da budemo opasni iz prekida, imamo plejadu dobrih izvođača ali i veliki broj visokih fudbalera".

"Svi igrači su spremni i motivisani. Igračima sam rekao da je ovo jedna od utakmica koja im može promijeniti život. Doći će mnogo menadžera, poznatih novinara, vjerujte mi da me mnogo ljudi zove. Svima je ova utakmica bitna, ali ne smije nadvladati egoizam. Moramo izaći kao tim. Bio bih zadovoljan sa 2:0 ili 3:0, to bi mene zadovoljilo. Ali naravno, svaka pobjeda bez primljenog gola bila bi dobra".

Trener Željezničara je posebno istakao jednog fudbalera Apollona.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Hector Yuste, Španac. Igra na poziciji stopera, a dao je dva gola protiv Litvanaca".

Meč Željezničara i Apollona igra se u četvrtak na Grbavici s početkom u 20:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi