Nije prioritet samo zamjena Kloppa - Liverpool pripremio 60 miliona eura za stopera!
Willian Pacho želja je Liverpoola.

Ekvadorac na meti Redsa

Nije prioritet samo zamjena Kloppa - Liverpool pripremio 60 miliona eura za stopera!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Liverpool već uveliko radi na zamjeni Jurgena Kloppa koji će nakon sezone napustiti klub. No, osim toga, biti će promjena u igračkom kadru.

Njemački stručnjak Jurgen Klopp, najavio je da će po okončanju sezone napustiti Liverpool. Stoga Redsi već uveliko rade na njegovoj zamjeni.

Za sada se kao najrealnije opcija čini Arne Slot. Radi se o stručnjaku koji je trenutno u Feyenoordu i trebao bi da naslijedi Kloppa.

Nije samo pitanje novog trenera pitanje koje se proteže među čelnicima Liverpoola. Inostrani mediji prenose kako će biti i pojačanja kada je igrači kadar u pitanju.

Tako mediji na Otoku prenose kako je Willian Pacho meta Liverpoola za ljetni prijelazni rok. Radi se o 22-godišnjem stoperu iz Ekvadora koji nastupa za Eintracht Frankfurt.

Novinar Gianluca di Marzio objavio je kako će pomenuti fudbaler biti meta broj jedan za Liverpool u narednom prijelaznom roku, a Nijemci su kreirali i cijenu za njega.

Oglasi

Eintracht Frankfurt neće ga pustiti za manje od 60 miliona eura. Konkurencija Liverpoolu mogli bi biti Arsenal, Tottenham i Manchester United koji su također pokazali interes za njega.

S druge strane, njemačka ekipa već radi na dovođenju zamjene. Izbor je pao na Liliana Brassiera iz Bresta koji ugovor ima do ljeta 2025. godine i relativno jeftino bi mogao da dođe u Frankfurt.

Inače, za Liverpool će ovo, i pored osvojenog EFL Cupa, biti jedna jako tužna sezona s obzirom na to da ih je gradski rival izbacio iz igre za titulu.

Ima još četiri utakmice da se odigraju, no jasno je da nakon 2:0 poraza od Evertona na Goodisonu gotovo nema šanse za titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je treći sa 74 boda, tri više ima prvi Arsenal. Drugi je Manchester City koji ima 76 bodova i meč manje od Arsenala i Liverpoola.

Osim toga, Liverpool je ispao u četvrtfinalu Evropske lige od Atalante našeg Seada Kolašinca.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi