Haos u Dinamu pred meč sezone: Krznar izbacio igrača iz tima

Problemi u prvaku Hrvatske

Haos u Dinamu pred meč sezone: Krznar izbacio igrača iz tima

S. Grebović

Fudbalere Dinama iz Zagreba večeras očekuje revanš meč play offa za ulazak u Ligu prvaka.

Protivnik im je moldavski Sheriff koji je u prvom meču ovih ekipa slavio sa uvjerljivih 3:0, tako da će Modrim večeras za prolazak dalje biti potrebno pravo čudo, odnosno pobjeda od četiri gola razlike.

Pred ovaj odlučujući meč u redovima tima sa Maksimira ne cvjetaju ruže. Naime, hrvatski mediji jutros pišu kako je trener Dinama Damir Krznar, iz tima izbacio Kristijana Jakića koji je izrazio želju da pod svaku cijenu ode iz kluba.

Razlog tome je nezadovoljstvo igrača koji pod svaku cijenu želi da pređe u Eintracht iz Frankfurta.

Bundesligaš je prvobitno bio zainteresovan za Lovru Majera koji će preći u redove Rennesa, nakon čega su se okrenuli Jakiću. 

Ovaj 24-godišnjai veznjak nije bio na prekjučerašnjem treningu uoči utakmice sa Sheriffom. Propustio je i jučerašnji zbog bolova u zglobu, a iako je problem s povredom stvaran, bahatost koju je pokazao naljutila je i njegove saigrače, ali i Damira Krznara, koji se odlučio na ovaj radikalan potez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jakić je redove Dinama pojačao prošlog ljeta stigavši iz Lokomotive. Modri dres oblačio je u 57 navrata, te je upisao upisao tri gola i pet asistencija.

Kladionica Mozzart vam nudi sjajne kvote na ovaj meč. Prognozu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
najjaci igrac Dinama.
0 2
Klackalica
Jakicu, Jakicu. Sjecam se prvih utakmica za Dinamo, podapinjo si sam sebi, nisi znao dodat loptu na pola metra, al su te istrpili..lijepo si se zahvalio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi