Dešava se velika transfer saga - Zvijezda u štrajku, zbog obećanja ne želi da se vrati u klub
Francuskom napadaču su obećali transfer u PSG, no sada njemački tim želi više novca od planiranih 100 miliona eura (Foto: EPA)

Pred sam kraj prijelaznog roka

Dešava se velika transfer saga - Zvijezda u štrajku, zbog obećanja ne želi da se vrati u klub

Midhat Šljivak

Nevjerovatna transfer saga dešava se pretposljednjeg dana prijelaznog roka. U centru pažnje je francuski fudbaler Randal Kolo Muani (24) koji ne želi da se vrati iz Pariza u Frankfurt i stupio je u štrajk zbog činjenice da ga Eintracht ne želi prodati PSG-u.

Randal Kolo Muani odavno je velika želja PSG-a. Očekivalo se da će francuski šampion uspjeti u ovom prijelaznom roku da ga dovede u svoje redove, no cifra od preko 100 miliona eura, koliko traži Eintracht su za sada previše.

24-godišnji napadač međutim ne odustaje od odlaska u Pariz. Tvrdi da su mu u njemačkom klubu obećali da će ga pustiti u PSG, trenutno se nalazi u glavnom gradu Francuske i nema namjeru da se vraća u Frankfurt.

O njegovom štrajku i propuštanju klupskih obaveza govorio je trener Eintrachta Dino Toppmoller. Rekao je sve što ima u nekoliko riječi.

"Kada bih rekao sve što mislim i osjećam, ne bi bilo nikako dobro. Nismo došli ovdje da kukamo. Eintracht je uvijek bio veći od bilo kojeg igrača", rekao je Toppmoller.

Oglasi

Randal se nema namjeru vraćati u Njemačku. On samo želi da klub ispuni ono što je obećao i da ga pusti u PSG, te da ne traži više novca od obećanih 100 miliona.

Francuski fudbaler ove sezone je krenuo odlično u dresu Eintrachta. Postigao je tri gola u četiri nastupa, pa su očigledno njemačkom timu dodatno porasli apetiti.

Interesantno je svakako da je on u ljeto 2022. godine pojačao Eintracht potpuno besplatno. Stigao je iz Nantesa kao slobodan igrač i potpuno je eksplodirao u Bundesligi.

Svojim igrama je dobio poziv i u reprezentaciju Francuske. Ostat će upamćen kao veliki tragičar na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je promašio zicer u posljednjim sekundama kada mu je Emiliano Martinez skinuo nemoguće, da bi potom Francuska bila poražena od Argentine nakon penala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dresu Eintrachta 24-godišnjak je odigrao ukupno 50 utakmica i ima fenomenalan učinak od 26 pogodaka i 17 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi