Kriza je stvar prošlosti, Real još uvijek u utrci za trostruku krunu!

Prvi put nakon pet godina

Kriza je stvar prošlosti, Real još uvijek u utrci za trostruku krunu!

S. Grebović

Polovina je mjeseca februara, a Kraljevski klub još uvijek ima priliku da slavi u svim takmičenjima ove sezone u kojim učestvuju, što je dokaz da Santiago Solari ipak dobro radi svoj posao.

Los Blankosi u ovoj situaciji nisu bili još od 2014. godine kada ih je sa klupe predvodio talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, a kada su stigli do desete jubilarne titulu prvaka Starog kontinenta.

Odlasci Cristiana Ronalda nakon punih devet godina i Zinedina Zidanea, te možda donekle zasićenje četvrtim naslovom Lige prvaka u posljednjih pet sezona uvjetovali su veoma loš početak sezone kluba iz Madrida. 

Nakon odlaska Francuskog stručnjaka sa kormila ekipe klub je pruzeo Julien Lopetegui, koji se nije baš proslavio, pa je Florentino Perez u pomoć pozvao još jednog bivšeg igrača Kraljevskog kluba Santiaga Solaria. Španac je koliko-toliko uspio da poveže konce igre svoje ekipe, a najbolji dokaz tome je da klub još uvijek ima šansu da osvoji Ligu prvaka, La Ligu, kao i Kup Kralja.

Real trijumfom u madridskom derbiju u prošlom kolu na Wanda Metropolitanu uvezao pet uzastopnih pobjeda u domaćem šampionatu i tako 'skočio' na drugu poziciju sa svega šest bodova zaostatka za vodećom Barcelonom sa kojom igraju u polufinalu kupa Kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvoj utakmici na Camp Nou rezultat je glasio 1-1, pa će Real biti u velikoj prednosti pred revanš na Santiago Bernabeu koji će biti odigran 27. ovog mjeseca.

Što se Lige prvaka tiče, sredinom sedmice svjedočili smo trijumfu Reala u Amsterdamu nad Ajaxom rezultatom 2-1, a pogotke koje im najvjerovatnije garantuju prolazak u četvrtfinale ovog takmičenja postizali su Karim Benzema i Marco Asensio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi