Krojači žele popraviti utisak, Slavija potvrditi Ligu za prvaka, a Sloboda namučiti Zvijezdu

Danas se igraju sve utakmice 21. kola Prve lige RS

Krojači žele popraviti utisak, Slavija potvrditi Ligu za prvaka, a Sloboda namučiti Zvijezdu

Danas će biti odigrane sve utakmice pretposljednjeg, 21. kola Prve lige Republike Srpske. Početak svih susreta je zakazan za 16:00 sati, a svakako će najviše pažnje privlačiti susreti koje će igrati ekipe koje će se do kraja sezone boriti za titulu prvaka i plasman u Premijer ligu BiH, Zvijezda 09 i Rudar iz Prijedora.

Trenutno drugoplasirana ekipa 1. lige RS, koja ima isti broj bodova kao prvoplasirani Rudar, Zvijezda 09 će danas gostovati u Mrkonjić Gradu gdje će odmjeriti snage sa tamošnjom Slobodom. Duel Slobode i Zvijezde 09 obećava izuzetno zanimljivu predstavu, s obzirom da obje ekipe itekako imaju razloga ići na pobjedu.

Gosti žele što bolje završiti regularni dio sezone i ništa ne prepustiti slučaju, dok trenutno osmoplasirana Sloboda i dalje gaji nade za plasman u Ligu za prvaka, a kako bi ta nada nastavila postojati u redovima domaćih danas moraju ići na sva tri boda protiv izuzetno jake ekipe Zvijezde 09.

Prijedorski Rudar će također imati veoma težak zadatak, s obzirom da na svom terenu dočekuje ekipu Drine koja je u prošlom kolu sa 4:1 iz Zvronika ispratila Slobodu.

Ekipa koja itekako može pomrsiti račune vodećem dvojcu do kraja sezone je svakako Drina, a pobjeda nad Rudarom bi "poremetila" stvari u Prvoj ligi RS. Ipak, i Rudar će sigurno ići na trijumf od samog početka, te će na taj način pokušati izbjeći dramu iz prošlog kola, kada je Prijedorčane spasio Jakupović u samom finišu utakmice.

Sutjeska će vjerovatno nakon regularnog dijela sezone takmičenje nastaviti u razigravanju za relegaciju, ali danas Fočaci imaju priliku upisati tri boda s obzirom da gostuju u Doboju kod Sloge kojoj ništa ne polazi za rukom. Dobojlije su nakon poraza od Drine ostale bez trenera pošto je Vedran Sofić podnio ostavku, a činjenica da Sloga još uvijek nije pronašla novog stratega sugeriše da će ova ekipa teško izaći na kraj sa Sutjeskom.

Nakon remija sa Kozarom, ekipa Podrinja gostuje kod Slavije iz Istočnog Sarajeva. Fudbaleri Slavije se trenutno nalaze na četvrtom mjestu i protiv Podrinja imaju priliku potvrditi plasman u Ligu za prvaka. Ipak i fudbaleri Podrinja će se nešto pitati u Istočnom Sarajevu s obzirom da ova ekipa želi upisati pobjedu kako ne bi dala priliku trenutno sedmoplasiranom Željezničaru da ih prestigne na tabeli.

Kozara iako desetoplasirana iza sebe ima nekoliko dobrih rezultat, a sigurno će i na svom terenu protiv Napretka ciljati nove bodove kako bi dočekala kraj regularnog dijela sezone u što boljoj poziciji.

Tekstilac je u prošlom kolu razbijen u Etno selu Stanišići, ali će Krojači danas imati priliku popraviti utisak. Ipak, gostuju kod neugodnog Željezničara, a sudeći prema otvorenom stilu igre koji gaje obje ekipe, u Banjaluci bi se mogao gledati izuzetno zanimljiv meč.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS, 21. kolo:

Kozara - Napredak 16:00
Rudar Prijedor - Drina 16:00
Slavija - Podrinje 16:00
Sloga Doboj - Sutjeska 16:00
Željezničar BL - Tekstilac 16:00
Sloboda Mrkonjić Grad - Zvijezda 09 16:00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi