Kroos konačno prelomio i donio odluku o svojoj budućnosti

Dugo se nagađalo šta će uraditi

Kroos konačno prelomio i donio odluku o svojoj budućnosti

E. Oštraković

Dugo se nagađalo da li će Toni Kroos ostati u Real Madridu ili će završiti svoju fudbalsku karijeru a njemački veznjak je napokon prelomio.

On će tako produžiti svoj ugovor sa Real Madridom prenosi španska Marca, a novi ugovor vezat će ga za ovaj tim do ljeta 2024. godine.

Ancelotti je često u svojim izjavama govorio da je Kross jedan od njegovih najvažnijih igrača kojim mnogo vjeruje.

Osim Kroosa gotovo pa sigurno ugovor sa Real Madridom produžit će i Luka Modrić, te se očekuje da njih dvojica igraju u tandemu i naredne sezone.

Kroos je u Real Madridu već devet sezona, te je odigrao čak 405 utakmica za ovaj klub i postigao je 27 golova, te dodao 88 asistencija.

Činjencia da ga je Real iz Bayerna doveo za samo 25 miliona eura je zaista nevjerovatna, a sa ovim klubom osvojio je 19 trofeja.

Nedostaje mu samo jedan trofej, a to je onaj Kup kralja koji bi Real veoma lako mogoa osvojiti ove sezone.

Produženje ugovora Toniju Kroosu znači i to da Real Madrid ni po završetku ove sezone neće krenuti u totalni remont.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos nije imao namjeru da mijenja klub na zalasku karijere, te su postojale samo dvije opcije, a konačno je odabrao.

Očito je da će barem još jednu sezonu vjerovati iskusnim igračima, a to je naravno dobra vijest i za navijače ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi