Zvijezda Reala pita protivnike Super lige: "Da li ste se umorili od mečeva Federera protiv Nadala"

Sve više se priča o Super ligi

Zvijezda Reala pita protivnike Super lige: "Da li ste se umorili od mečeva Federera protiv Nadala"

A. Beganović

U posljednje vrijeme sve više se priča o Super ligi, takmičenju koje bi zamijenilo Ligu prvaka. Oglasio se i fudbaler Reala, Toni Kroos, koji je postavio zanimljivo pitanje onima koji su protiv novog takmičenja.

Iako se činilo da je ideja o osnivanju Super lige "mrtva", stvari se u posljednje vrijeme mijenjaju i ponovo se o novom fudbalskom takmičenju sve više govori.

Real Madrid, Barcelona i Juventus i dalje rade na pokretanju Super lige i već su kontaktirali veliki broj klubova kojima su predočili svoje planove.

Od zatvorene lige u kojoj bi učestvovali samo povlašteni klubovi se odustalo, a nova ideja je da se formira takmičenje u kojem će učestvovati između 60 i 80 klubova, te da niko nema zagarantovano učešće.

Navodno je planirano da se klubovi razvrtaju u više liga i da svi imaju zagarantovanih 14 utakmica u sezoni, a o Super ligi nedavno je govorio i izvršni direktor Bernd Reichart.

Oglasi

"Evropski fudbal je u opasnosti od propadanja. Vrijeme je za promjene. Klubovi su ti koji snose poduzetnički rizik, ali kada su važne odluke u pitanju prečesto su primorani da sjede skrštenih ruku sa strane dok se oko njih sve raspada sa sportske i finansijske strane", rekao je izvršni direktor Super lige Bernd Reichart za Die Welt i dodao:

"Klubovima često nijem omogućeno javno govoriti protiv sistema koji prijeti sankcijama kako bi osujetila opoziciju. Naš dijalog uvijek je bio otvoren, iskren konstruktirvan i rezultirao je jasnim idejama o promjenama koje su potrebne i o načinu na koji se oni mogu implementirati. Dosta je posla i nastavit ćemo razgovore".

Nakon njegove izajve očekivala se reakcija iz UEFA-e, no do nje nije došlo, a sada je o novom takmičenju govorio i fudbaler Reala, Toni Kroos.

Njemački vezni fudbaler smatra da ideja o pokretanju Super lige nije loša te da treba poslušati sve prijedloge.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zašto je recimo u redu da UEFA uvede Ligu nacija koja nikome ne treba. Odjednom niko ne pita ništa igrače ili saveze", istakao je Kroos, pa zatim dodao:

"Od velike je važnosti poslušati sve prijedloge pa i ovaj o Super ligi. Mnogi ljudi se pitaju ko želi gledati Real Madrid protiv Manchester Cityja svake sedmice? Dobro, ali da li su se umorili od mečeva Federera protiv Nadala iznova i iznova? Ja nisam i to je moje mišljenje.

Top Komentari

NKZ1922
Da
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi