Krpić će uskoro na teren, ali mnoge stvari će biti drugačije

Južna Koreja dozvolila sportske aktivnosti

Krpić će uskoro na teren, ali mnoge stvari će biti drugačije

A. Čaušević

Južna Koreja je postala jedna od rijetkih zemalja koja je u jeku pandemije koronavirusa dozvolila održavanje sportskih aktivnosti. 

Fudbalski savez te zemlje je da zeleno svjetlo klubovima da mogu početi igrati prijateljske utakmice, dok još nije zvanično poznato kada će prvenstvo biti nastavljeno.

Plan je da K1 liga ponovo starta sredinom maja, a do tada će se na terenim testirati posebne mjere. Na teren će se vratiti i prošlosezonski najbolji strijelac Premijer lige BiH, Sulejman Krpić.

Stvari za Krpića i druge fudbalere u Južnoj Koreji će biti potpuno drugačije nego ranije. Bit će im zabranjeno da sa bliže udaljenosti razgovaraju sa saigračima kao i protivničkim igračima, neće biti rukovanja sa sudijama, ali i zajedničkih proslava golova.

Klubovi će morati pripremiti posebne prostorije za igrače i osoblje koje će biti testirano na koronavirus te će u njima biti smješteni oni koji budu imali simptome.

Inače, na utakmicama će biti dozvoljno prisustvo maksimalno trojice novinara koji će od igrača izjave uzimati sa najmanje od dva metra udaljenosti. Prisustvo publike, naravno, neće biti dozvoljeno. 

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Krpa
2 0
manijaci_____
Da si bar osto imo bi ko gola dat a vako samo stila a veseli isfula sve a lendric moze zabit samo ako ga pogodi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti