Krpić s golovima nastavio i u dresu Suwona

Zabio protiv Al-Wahde

Krpić s golovima nastavio i u dresu Suwona

Doskoro najbolji strijelac Premijer lige BiH Sulejman Krpić nagovještava da će biti pojačanje i za svoj novi tim.

Krpić je početkom godine za nešto više od 200.000 eura napustio Željezničar i karijeru nastavio u Suwonu, a 'nišanske sprave' podesio je i u Južnoj Koreji.

Suwon je danas u sklopu priprema za narednu sezonu odigrao prijateljski meč protiv Al-Wahde iz Saudijske Arabije i na kraju slavio s 2:1, a strijelac prvog pogotka bio je upravo 29-godišnji bh. napadač.

Nakon što je klub iz Mekke poveo u 34. minuti, samo šest minuta kasnije Krpić je donio izjednačenje Suwonu, a u nastavku utakmice uslijedio je i preokret preko PungYeona.

Nije Krpić jedini bosanskohercegovački fudbaler koji nastupa u Južnoj Koreji. Podsjetimo, u elitnom rangu ove zemlje već nekoliko godina igra i Gordan Bunoza koji nosi dres Incheon Uniteda.

Promo

Top Komentari

balunv
Bravo i sretno Krpicu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi