Krstajić: Imamo ideju kako zaustaviti Ronalda

Selektor Srbije pred sutrašnji meč

Krstajić: Imamo ideju kako zaustaviti Ronalda

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić obratio se danas novinarima na press konferenciji pred susret protiv Portugala.

Bit će to prva utakmica za Srbiju u ovim kvalifikacijama, dok je Portugal već igrao protiv Ukrajine i to bez golova.

Naravno, neizbježno pitanje za selektora 'Orlova' bilo je ono o Cristianu Ronaldu. Krstajić kaže da će biti vrlo teško, ali da ima plan kako da ga njegovi fudbaleri zaustave.

"Veliku zvijezdu je teško analizirati. Imamo neke ideje i naše metode kako ćemo pokušati da ga zaustavimo. Nisam ni prvi ni posljednji koji će reći da je možda najbolji na svijetu. Suvišno ga je i komentarisati", kaže Krstajić.

Inače, susret između Portugala i Srbije igra se u Lisabonu sutra s početkom od 20.45 sati.

Još jedan igrač prekrižio Srbiju: Neću da igram dok je Krstajić selektor

Inače, Krstajić je ostao bez još jednog igrača pred start kvalifikacija jer je Ivan Obradović poručio da se neće odazivati pozivu dok je Krstajić selektor. 

Obradović je svoju odluku da odbije poziv potvrdio za srbijanski Alo.

"Istina je, dobio sam poziv. Prvo su me zvali u srijedu naveče, odmah poslije remija sa Njemačkom, a potom i ujutro. I to me nije zvao selektor Krstajić, već, kao po običaju, neko iz Fudbalskog saveza Srbije. Međutim, nisam želio da se odazovem i odbio sam poziv", izjavio je Obradović, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imam neke svoje razloge o kojima ne želim pričati. Postoje određene stvari preko kojih ne mogu preći. Jednostavno, ne želim nastupati za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor. To je moja konačna odluka".

Prije Obradovića su Luka Milivojević i Matija Nastasić javno poručili da ne žele igrati za reprezentaciju dok je na kormilu iste Mladen Krstajić. Tu je još nekoliko igrača koji očigledno nisu u dobrim odnosima sa selektorom i vjerovatno su im dani u državnom dresu odbrojani.

Top Komentari

Ja kao Srbin ne volim Mladena Krstajica, on je obicna karina od selektora, obzirom da ne podnosim Krstajica, volim da Srbia dozivi pravi debakl od Portugalije, to jest da Portugalija pobijedi rezultatom 5 : 0, jer to jedini nacin da Krstajic bude smijenjen.
1 0
mostarac1964
imate ideju kako zaustaviti Ronalda Kai protiv njemacke slomiti mu nogu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi