Šta se dešava u reprezentaciji Srbije? Fudbaler došao u hotel i tražio da ne igra?

Fejsa ne želi igrati protiv Portugala

Šta se dešava u reprezentaciji Srbije? Fudbaler došao u hotel i tražio da ne igra?

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ima ogromnih problema sa pojedinim fudbalerima.

Nekoliko bitnih igrača Orlova ne želi da nastupa za reprezentaciju dok je on na poziciji selektora, a među njima su Luka Milivojević, Matija Nastasić i Ivan Obradović.

Ipak, čini se kako ima još onih koji ne žele igrati za Krstajića. Fudbaler Benfice Ljubomir Fejsa je, prema navodima portugalskih medija, došao u hotel gdje je smještena selekcija Srbije i zamolio je Krstajića da ne igra protiv Portugala.

Razlog za to je navodno njegova povreda stopala koju je zaradio na utakmici sa Guimaraesom 16. januara i zbog koje je u posljednja dva mjeseca odigrao svega 120 minuta, protiv zagrebačkog Dinama.

Fejsa smatra da ne može pomoći nacionalnom timu u ovom meču, a portugalski mediji smatraju da je ipak to odlučio zbog činjenice da se utakmica igra protiv reprezentacije zemlje u kojoj zarađuje svoj fudbalski hljeb.

Ipak, u Srbiji smatraju da je i Fejsa odlučio reći 'ne' selektoru Krstajiću i vjeruju da je koliko-toliko mogao pomoći Orlovima u ovom meču.

"Nećeš s Krstajićem? Nećeš više nikada igrati za Srbiju"

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Darko Kovačević izjavio je da je državni tim i grb istog iznad svakog pojedinca.

Kovačević je otvoreno poručio igračima koji neće da nastupaju kod Mladena Krstajića, da više nikada neće igrati za reprezentaciju.

"Bio sam reprezentativac i dio grupe koju su činili veliki igrači, ali i veliki ljudi, bilo je i tada problema, ali uvijek i svuda reprezentacija je bila iznad svih nas, svakog pojedinca. Zato sam, moram priznati, zapanjen nekim intervjuima i dešavanjima, rekao bih, direktno usmjerenim protiv državnog tima i Fudbalskog saveza. I to sve pred najvažniju utakmicu reprezentacije, kada želimo poslije 20 godina da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i uspješno počnemo kvalifikacije", rekao je Kovačević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za tim Srbije, sve dokle je Krstajić selektor, ne žele da igraju Luka Milivojević, Matija Nastasić i Ivan Obradović i to su više puta isticali i izražavali nezadovoljstvo nezadovoljni odnosom prema njima.

"Poštujem do neba igrače, dugo sam jeo taj hljeb i zato neću i ne želim nikog da optužujem već samo da kažem, da nam nije bilo državnog tima, niko od nas ne bi imao veliku karijeru. Ovo naglašavam zato što oni koji sada pljuju u tanjir iz kojeg su jeli ne shvataju da državni tim ne čini jedan čovek, nije to ni selektor, nije to ni sportski direktor, nije to ni jedan igrač...Grb i zastava su iznad svih nas, ljudske sujete i interesa. I niko nikad ne može da uslovljava tu svetinju, nekim svojim izborom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi