Krstajić pred Njemačku otkrio dio planova: Jedan je sigurno u sastavu

S Jovićem od prve minute

Krstajić pred Njemačku otkrio dio planova: Jedan je sigurno u sastavu

E. Škorić

Selektor Srbije Mladen Krstajić otkrio je da će Luka Jović igrati protiv Njemačke od prve minute.

Srbija u srijedu navečer u Wolfsburgu gostuje Njemačkoj u prijateljskom meču, a napadač Eintracht Frankfurta će, prema riječima Krstajića, biti starter.

"Imamo sedmoricu povrijeđenih igrača koji nisu doputovali. To su odlični, isukusni fudbaleri. Matića nećemo imati ni za Portugal, kao ni Prijovića. Nedostaju i Tadić, Kostić, Kolarov i Mitrović, ostali su u Beogradu da probamo da ih oporavimo do četvrtka kako bi nam se priključili u Lisabonu. I Fejsa ima problema, vidjet ćemo na licu mjesta u Portugalu kakva će biti situacija sa njim", rekao je Krstajić.

"Momci koji će u srijedu izaći na teren sigurno će dati maksimum. Možda neki nemaju dovoljno iskustva, ali garantujem da želje ni kod koga ne manjka. Sastav za Nijemce? Što se tiče Luke Jovića i pitanja da li će biti u timu ili neće, mogu da vam kažem da će biti u timu. Počeće meč", dodao je selektor Orlova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prijateljski meč između Njemačke i Srbije igra se od 20:45 sati, a nekoliko dana kasnije Srbiju u Lisabonu čeka duel sa Portugalom u okviru kvalifikacija za Evropsko prventsvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi