Šta je ovdje istina? Još jedan igrač 'napao' Mladena Krstajića

Nije lako biti selektor

Šta je ovdje istina? Još jedan igrač 'napao' Mladena Krstajića

Na posljednjem popisu Mladena Krstajića za nadolazeće kvalifikacije nije se našlo ime Marka Grujića.

To što Grujić igra standardno u Bundesligi i redovito dobija pohvale trenera Herthe nije bilo dovoljno Krstajiću da ga uvrsti na svoj spisak, a odluku je opravdao riječima da ko odbija mladu reprezentaciju nema šta tražiti ni u A timu.

Izazvalo je to velike polemike u susjedstvu, a nije dugo trebalo čekati ni da se oglasi Grujić, koji uvjerava da na ovom primjeru Krstajić ne govori istinu i da to nije razlog zašto je prekrižen za uvodne kvalifikacijske utakmice.

"Ne bih volio da pravim polemiku niti problem, poštujem svaku selektorovu odluku. Međutim, činjenica je da nikada nisam odbio poziv mlade reprezentacije. U septembru, kada sam tek stigao u Herthu, nadležni iz kluba su procijenili da bi radi moje brže adaptacije bilo bolje da tih nekoliko dana reprezentativne pauze provedem trenirajući u klubu i poslali su zahtjev Savezu u kome su obrazložili o čemu je riječ", rekao je Grujić za Sport klub i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Poslije nekoliko dana je stigao potvrdan odgovor iz naše zemlje i tada niko nije pravio problem oko toga. Kasnija okupljanja sam propustio zbog povrede, zbog koje nisam nastupao ni u klubu. Za mene je igranje za reprezentaciju Srbije najveća čast, a vjerujem i za svakog sportistu, tako da nikada ne bih to dovodio u pitanje. Nadam se da ću svojim partijama ponovo zaslužiti poziv."


Za mečeve protiv Portugala i Njemačke poziv također nije dobio ni Luka Milivojević, koji je jasno poručio da neće igrati dok je Krstajić na poziciji selektora, baš kao i Matija Nastasić.

Promo

Top Komentari

gumenakita
tesko ciganima biti trener
5 0
budala
opet bosanski pravoslavac pravi gluposti
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi