Velkoskom novi ugovor u FK Sarajevo?

Kapiten ostaje na Koševu

Velkoskom novi ugovor u FK Sarajevo?

M. Šljivak

Iskusni fudbaler Krste Velkoski (33) ostat će u redovima FK Sarajevo.

Prema podacima iz Cometa 33-godišnji reprezentativac Sjeverne Makedonije dobio je novi ugovor i on će u klubu sa Koševa ostati do juna 2023. godine.

Kapitenu Bordo tima aktuelni ugovor isticao je na kraju ovog mjeseca. Očigledno da je sa njim dogovoren produžetak saradnje i iskusnog ofanzivca po svemu sudeći ćemo gledati još dvije sezone u dresu FK Sarajevo.

Naravno, treba ipak sačekati zvaničnu objavu tima sa Koševa o novom ugovoru za Velkoskog.

Krste Velkoski
Krste Velkoski FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

20 nastupa
5 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Velkoski je protekle sezone odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima i ostvario je učinak od četiri gola i sedam asistencija.

Ukupno je u dresu Bordo tima u dva mandata odigrao 209 utakmica i postigao je 66 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodno je dres Sarajeva Velkoski nosio od 2014. do 2016. godine, da bi se nakon godinu i po dana boravka u Južnoj Koreji i Tajlandu 2017. godine ponovo vratio na Koševo.

On je u tom periodu osvojio tri titule prvaka i tri trofeja Kupa BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vico
Ako mu stvarno produže ugovor, kako njemu tako hebibovicu i jukicu sljedece sezone nam ne gine borba za 4-5 mjesto...
6 2
Rivaldo
2021. a mrtvi Velkoski i dalje u ekipi, a kazu napredivali kao klub? Daj ba tjeraj ga, samo zauzima mjesto nekom boljem strancu ili talentovanom junioru.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi