Možda se neće odazvati Petevu, ali će zahvalni Zmaj uskoro potpisati ugovor karijere

Čeka se zvanična potvrda

Možda se neće odazvati Petevu, ali će zahvalni Zmaj uskoro potpisati ugovor karijere

A. Čaušević

Ivaylo Petev će u srijedu objaviti spisak fudbalera za dva posljednja meča Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije. 

Kako sada stvari stoje na spisku neće biti igrača koji je talisman svog kluba. Razlog nije bojkot ili gubitak volje igranja za reprezentaciju već povreda.

Rade Krunić, zahvalni i borbeni veznjak, se povrijedio sredinom augusta i njegov povratak na teren se očekuje tek u oktobru.

To znači da Krunića ne bi trebalo biti na spisku, ali se svakako ne isključuje mogućnost da se Fočak pojavi na okupljanju i bude pregledan do strane bh. ljekarskog tima.

I dok je njegov dolazak na okupljanje upitan, iz Italije ne sumnjaju da će Krunić uskoro potpisati ugovor karijere.

Naime, Paolo Maldini i Frederic Massara su se oduličili za produženje ugovora sa Krunićem i to po mnogo boljim uslovima nego što je to bio slučaj do sada.

Oglasi

Kruniću akutelni ugovor važi do sredine 2024. godine prema kojem zarađuje 1.1 milion eura neto i to na godišnjem nivou.

U narednim sedmicama će pouzdani veznjak potpisati ugovor do 2025. godine s tim da će mu plata biti veća nego što je to bio slučaj do sada.

Italijanski mediji nisu precizirali o kolikom iznosu se radi, ali je sasvim jasno da ovaj 28-godišnjak do sada nije zarađivao toliko novca koliko će zarađivati poslije produžetka saradanje.

Ianče, Krunića su mediji na Apeninima opisali kao talismana Rossonera. To je postalo jasno nakon prvog susreta nove sezone kada je savladan Udinese sa 4:2.

Bh. veznjak je bio starter na tom susretu, a kada Fočak igra od prve minute Rossoneri bilježe odlične rezultate.

U šampionskoj sezoni Krunić je bio starter 15 puta. Milan je tada upisao čak 11 pobjeda, uz dva remija i dva poraza od kojih je jedan nezaslužen zbog sudijske greške. Bilo je to protiv Spezije.

Podsjećanja radi, nakon četiri kola odigrana kola Lige Nacija Zmajevi su na vrhu grupe 3 sa osam bodova, a već u narednoj utakmici mogu i odigurati prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U goste nam 23. septembra u Zenicu stiže Crna Gora i pobjedom bismo, kolo prije kraja, osigurali prvo mjesto. To prvo mjesto bi nam donijelo plasman u A diviziju Lige nacija, te ono najvažnije, već prije početka kvalifikacija, osiguran baraž za EURO 2024. godine.

Ligu nacija će Zmajevi okončati tri dana kasnije kada slijedi gostovanje Rumuniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi