Krunić: Moramo ponovo biti onaj Milan sa početka sezone
FOTO - EPA

Govorio za italijanske meije

Krunić: Moramo ponovo biti onaj Milan sa početka sezone

A. Beganović

Do prije nekoliko sedmica Milan je bio u borbi za titulu, no nakon nekoliko lošijih rezultata iz iste su ispali, a do kraja sezone grčevito će se boriti za plasman u Ligu prvaka.

Istina, ekipa iz "grada mode" je trenutno drugoplasirana, no petoplasiranom Napoliju bježi četiri boda, pa još nekoliko kikseva može skupo koštati Milan u borbi za Ligu prvaka.

Upravo o "padu" forme za italijanske medije je govorio bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić.

"Moramo ponovo biti oni staru, igrati sa odlučnošću kakvu smo pokazali na otvaranju sezone. U posljednjih nekoliko utakmica nismo bili na svom nivou i moramo što raditi kao prije, kvalitetno i odlučno. Imamo sada više vremena za pripreme mečeva, a i za odmor. Po mom mišljenju je to vrlo važna stvar, dugo vremena smo igrali svaka tri dana i to nije nimalo lako. Sada se moramo mentalno odmoriti i pripremati za narednu utakmicu. Dovoljna je pobjeda u Parmi da budemo onaj Milan sa početka sezone", rekao je Krunić i dodao:

"Ne podcjenjujemo nikoga, pa ni Parmu. Trener još nije govorio o tom meču, ali sigurno će reći ovo sto ja govorim. Ne smijemo potcijeniti ekipu koja se bori za goli život. Mislim da u nekim mečevima nisu imali sreće i čini mi se da njihova forma raste. Ali, mi smo Milan i moramo pobijediti".

Govorio je Krunić i o svojim igrama u dresu Milana.

Oglasi

"Uvijek sam na raspolaganju treneru i ekipi, čak da igram i u različitim ulogama. Uvijek sam bio dostupan. U drugom dijelu sezone sam igrao malo više u posljednjim mečevima jer bilo je dosta povrijeđenih igrača. Igrajući više pokazao sam svoje kvalitete i šta zapravo mogu dati ekipi", istakao je bosanskohercegovački reprezentativac.

Jedini pogodak za Milan naš reprezentativac je postigao u duelu sa Veronom.

"Bila je to vrlo važna pobjeda za nas. Mnogo igrača nam je nedostajalo, a utakmicu prije nismo pobijedili. Mnogo mi znači taj pogodak, pomogao mi je da budem bolji u narednim mečevima", riječi su Krunića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osvrnuo se Krunić i na dvomeč sa Manchester Unitedom u okviru Evropa lige.

"Mislim da smo zaslužili proći dalje. Igrali smo dobro i kod kuće i u Engleskoj. Dobro smo igrali, ali nedostajalo nam je malo sreće. Ipak, ponosam sam na ekipu i na to kako smo igrali", zaključio je bosanskohercegovački reprezentativac.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi