Krunić opisivao Džeku: To još nisam sreo u svom životu

Govorio je i za koji klub bi volio zaigrati u budućnosti

Krunić opisivao Džeku: To još nisam sreo u svom životu

Rade Krunić jedan je od nogometaša čija je karijera po odlasku u inostranstvo u stalnom rastu. Igrama u dresu Empolija ovaj nekadašnji član Sutjeske iz Foče se izborio i za status reprezentativca BiH, a uz to postao je i predmet stalnih transfer nagađanja.

Među klubovima s kojima se Krunić povezuje je i Torino. Da nisu u pitanju samo glasine potvrdio je i on sam u razgovoru za "Meridian Sport", ali isto tako naglasio je kako u Empoliju ljetos nisu željeli da čuju za njegovu prodaju...

‚‚Sve je istina. Torino je bio veoma zainteresovan za mene, ali na kraju nisu uspjeli da se dogovore sa Empolijem, prije svega jer klub nije želio da me proda. Htjeli su da me zadrže, jer su mišljenja da ću više vrijediti poslije još jedne sezone u Seriji A", priča Krunić.

Krunić je prije nego što se otisnuo u Italiju bio na pragu transfera u Crvenu zvezdu, što je ujedno klub za koji navija od malih nmogu.

"Bila je ponuda iz Crvene zvezde. Imao sam želju da zaigram za taj klub, ali jednostavno planovi Crvene zvezde i mog tadašnjeg kluba Donjeg Srema nisu mogli da se poklope i poslije sam otišao u inostranstvo. Trenutno ne žalim zbog toga, jer se nadam da ću se nekada vratiti i ostvariti svoj san da obučem crveno-bijeli dres", dodaje Krunić.

Govoreći o reprezentaciji nije Krunić štedio ni pohvale na račun selektora Roberta Prosinečkog, a ponosan je i što dijeli svlačionicu sa Edinom Džekom.

"Bio sam oduševljen prvi put kad sam došao na okupljanje reprezentacije, kada sam imao prilike da igram i treniram sa njim. I ranije sam bio upoznat sa njegovim kvalitetima, ali to se mnogo više primijeti kada se trenira i igra sa njim. Stvarno ne mogu riječima da opišem kakav je igrač, to svi znaju u Italiji, pa i u Evropi. Špic koji ima sve u svojoj igri. A za to kakva je osoba je teško je opisati. Čovjek sa toliko mnogo uspjeha, a koji je toliko skroman – to još nisam sreo u svom životu.“

Kada su u pitanju želje za 2019. godinu, nema dilemu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zdravlje i sreća se podrazumijevaju. Što se tiče profesionalne strane, poželeo bih sebi da nastavim ovim putem, da se ne zaustavljam jer sam prezadovoljan svojim napretkom do sada. Svake godine napredujem sve više i hoću da nastavim tim putem. Ako bog da, možda napravim neki korak naprijed“, zaključuje Krunić.

Ove sezone Krunić je definitivno jedan od najboljih igrača u timu Empolija, a ostvario je i učinak od tri pogotka i četiri asistencije.

Top Komentari

Harisss
Dobra statistika. Zaista nije lose.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi