Krunić pred Juventus govorio o svemu: Cilj mi je dati gol, Pjanić je najveći lider Serije A

Bh. reprezentativac u dresu Milana

Krunić pred Juventus govorio o svemu: Cilj mi je dati gol, Pjanić je najveći lider Serije A

Bh. reprezentativac Rade Krunić govorio je za Tuttosport pred derbi protiv Juventusa. Tim povodom osvrnuo se na svoj debitantski nastup u prvoj postavi, početak sezone, šanse protiv Juventusa, Miralema Pjanića itd. 

Podsjetimo, Krunić je prošlog vikenda po prvi put bio starter u dresu Milana. Bilo je to u susretu protiv Lazija na San Siru, ali Milan je taj meč izgubio. Krunić kaže kako je osjetio veliku dozu straha u tom meču, li u jednom trenutku je osjetio i da može postići gol.

"U meču protiv Lazija bio sam pomalo uplašen. Bio je to moj prvi susret kao starter na San Siru. Mislim da sam odigrao dobro, ali sam mogao i bolje, posebno u napadu. Ostaje žal za rezultatom. Odigrali smo dobar susret i pokazali da smo na pravom putu. Do nedjelje nisam igrao često, samo sam dva puta ulazio s klupe. Kao starter osjećao sam se drugačije. Imam osjećaj da je moja sezona tek počela".

Zdravstveno stanje?

"Osjećam se mnogo bolje. Čak i ranije, kada sam bio 100 posto spreman, imao sam problema jer sam se bojao da ne dođe do nove povrede. Žao mi je trenera Giampaola, on je tim trenera kojem treba dosta više vremena da igrači shvate šta traži od njih. Sada smo s Piolijem mnogo odlučniji. Mislim da je njegova vrsta fudbala dosta više odgovara našim karakteristikama".

Juventus?

"To je najjači tim u ligi, najteži za protivnika. Ali, stvarno nam trebaju utakmice kao što je ova, jer ako pobijedimo mnoge stvari će se promijeniti. Nedostaje nam samopouzdanja, a takva jedna pobjeda bi nas vratila u život. Jednostavno moramo vjeovati u sebe i smatrati da možemo pobijediti u Torinu. Moramo igrati kao protiv Lazija i dati sve od sebe".

Pjanić?

"To je najveći lider u Seriji A, nema dileme".

Cilj?

"Moj san je bio da igram za Milan, ne da budem u Milanu. Tako da sam tek sada počeo ostvarivati san. Ali, bit će još ljepše kada pobjede dođu, trebaju nam bodovi da se počnemo penjati na tabeli. Imao sam osjećaj već protiv Lazija da mogu postići pogodak. Nisam uspio, nadam se da ću uspjeti protiv Juventusa. Ako dobijem priliku da igram, dat ću sve od sebe".

Liga šampiona?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vjerujemo u to, moramo vjerovati jer mi smo Milan. Kao što sam rekao, potrebna nam je jedna velika utakmica da okrenemo stvari. Bilo kako bilo, osam bodova zaostatka za četvrtim mjestom nije baš mnogo početkom novembra, ima još mnogo utakmica...", zaključio je na kraju Krunić.

Utakmica Juventus - Milan igra se u nedjelju navečer, a nadamo se da će naš Rade još jednom dobiti šansu da zaigra u prvoj postavi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi