Na kultnom Olimpicu se pričao bosanski jezik, Krunić je jednim potezom pokazao ko je i šta u Milanu!

Derbi okončan bez pobjednika

Na kultnom Olimpicu se pričao bosanski jezik, Krunić je jednim potezom pokazao ko je i šta u Milanu!

Admin Čaušević

Odličan i veoma izjednačen derbi odigrali su Roma i Milan. Konačan rezultat glasio je 1:1. Rade Krunić je odigrao cijeli meč za Rossonere, dok je Benjamin Tahirović za Giallorosse meč gledao sa klupe.

Utakmica na kultnom Olimpicu je ponudila dosta uzbuđenja tokom cijelog meča, a golovi su viđeni duboko u sudijskoj nadoknadi. Domaćin je poveo preko Abrahama, a gol gostima je donio Salemakers.

Krunić je odigrao još jedan vrlo dobar meč. Pokazao je da bez njega ova ekipa Rossonera ne može te ponovo demonstrirao da je taktički sazrio igrač.

Sredinom drugog poluvremena je potvrdio svoj status zahvalnog i požrtvovanog igrača kada je sjajnim klizećim startrom spasio praktično siguran gol.

Spinazzolla se namjestio na jaču desnu nogu, uputio šut, ali se ukazao Krunić koji je to fenomenalno izblokirao.

Oglasi

"Osjećao sam se podcijenjeno, sada to više nije slučaj. U početku je postojao taj osjećaj i od strane navijača, ali od strane mojih saigrača, trenera i kluba nikad se nisam osjećao podcijenjenim i uvijek sam imao njihovo povjerenje. A to mi je najvažnije. Možda sam i sada podcijenjen, ali nije me briga", prije nekoliko dana je kazao Fočak.

Međutim, sve dileme oko važnosti svoje uloge za ekipu riješio je partijom na Olimpicu kada je praktično bio glavni igrač veznog reda polufinaliste Lige prvaka.

Nakon završene utakmice na čuvenom rimskom stadionu se prozborila i pokoja riječ na bosanskom jeziku. 

Krunić i Tahirović su stali na centru te su razmijenili nekoliko rečenica. Nije poznato o čemu su pričali, ali je vidljivo da je Tahirović bio taj koji je više pričao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo kako bilo, lijepo je vidjeti kako dvojica bh. reprezentativaca promovišu bosanski jezik kao državu BiH na velikoj sceni. Krunić je već sada sjajan igrač, a Tahirović sigurno na pravom putu da to i postane.

Inače, neriješen rezultat na Olimpicu u borbi za Ligu prvaka ne odgovara ni Milanu ni Romi, već najviše njihovim konkurentima poput Juventusa, Intera pa i Atalante. Do kraja će se sigurno voditi velika borba za mjesta koje vode u elitno takmičenje naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi