Peljti i Njegomiroviću derbiji, Petrović, Topalović, Bandić i Gigović bi mogli imati pune ruke posla

Sve utakmice od velikog značaja

Peljti i Njegomiroviću derbiji, Petrović, Topalović, Bandić i Gigović bi mogli imati pune ruke posla

Edmir Škorić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na zvaničnoj stranici je objavio imena službenih lica koja su delegirana na mečevima 28. kola Premijer lige BiH.

Već u srijedu i četvrtak igraju se utakmice 28. kola najvišeg ranga bh. nogometa. Biće zaista uzbudljivih mečeva, pa gotovo svi, pošto je situacija takva da 11 od 12 timova u ligi igra pod velikim pritiskom i "mora" da osvoji bodove.

Najkomforniji je HŠK Zrinjski koji se nalazi na pragu titule. Mostarci u derbiju kola u srijedu od 16 sati dočekuju Sarajevo, a čast da sudi ovaj derbi pripala je najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti iz Sarajeva. Njegovi asistenti bit će Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Damir Lazić iz Brčkog, dok će četvrti sudija biti Dražen Marić iz Bijeljine. Delegat utakmice u Čitluku bit će Jasmin Memišević iz Breze.

U istom terminu do 16 sati igraju i Leotar i Sloboda važan meč u borbi za opstanak, a sudit će Dragan Petrović iz Banjaluke, dok će Mostarac Boris Dujmović biti prvi asistent, a drugi Banjalučanin Nebojša Žugić. Josip Martinović (Čapljina) bit će četvrti sudiaj, a Renato Buhić iz Mostara delegat.

Široki protiv Veleža igraod 18:30 sati, a sudit će Sabrija Topalović iz Zenice uz pomoćnike Moamera Čauševića iz Sarajeva i Enesa Đozića, koji je također iz glavnog grada. Sarajlija Benjamin Deljković bit će četvrti sudija, a delegat Ferid Čovčić iz Goražda.

U još jednoj važnoj utakmici za opstanak Tuzla City u srijedu od 16 protiv Posušja n Tušnju, a sudit će Miloš Gigović iz Gradiške. Asistirat će mu Dujak Goran iz Odžaka, odnosno Amir Kadić iz Sarajeva, dok će četvrti sudija biti Darko Gedžić iz Brčkog.

Igman i Sloga igraju dan kasnije od 16 sati, a sudit će Antoni Bandić iz Gruda, dok će pomoćnici biti Davor Beljo iz Mostara te Edin Redžović iz Sarajeva, a četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

U posljednjem meču kola Borac u četvrtak od 18 sati dočekuje Željezničar, a pravu u Banjaluci dijelit će sudija iz Prnjavora Aleksandar Njegomirović, dok će asistenti biti Davor Maksimović (Doboj) i Marko Perić (Mostar). Četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog, a delegat Zvorničanim Mirko Milošević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ulazimo u samu završnicu i više nema laganih utakmica, a naročito nebitnih. Svima bodovi trebaju, posebne borbe vode se u donjem dijelu, gdje šest timova želi da izbori opstanak, ali dva neće uspjeti. I u borbi za Evropu je velika gužva, jer Željezničar, Sarajevo, Velež i Široki žele ugrabiti treće mjesto, dok nije siguran ni Borac na drugom mjestu. Svi, izuzev aktuelnog i očito novog prvaka Zrinjskog, imaju za šta da se bore do kraja ove sezone.

Stoga bi sudije mogle biti na pravom ispitu i imat će sasvim sigurno posla, a svaka greška bilo koga od aktera može skupo da se plati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Poslije one lakrdije u Trebinju Gogovic ponovo sudi aferim saveze svaka vam cast
3 0
user1675926959
Jeli delegiran onaj sudija što je jučer Tuzlu izmasakriro na Koševu??
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi