Ilić: Poznajete li Igrač ili trenera koji je tužio Krupu?

Prvi čovjek Krupe za SportSport.ba

Ilić: Poznajete li Igrač ili trenera koji je tužio Krupu?

E. Oštraković

Sportska javnost u Bosni i Hercegovini bila je iznenađena odlukom nadležnih organa da Krupa naredne sezone neće moći nastupiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Razlog? Stadion bez reflektora na kojem bi odigrali par utakmica, onih u noćnom terminu. 

Naime, iako su ostvarili sve što su trebali na zelenom terenu, a to je osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi RS, na kraju nisu dobili licencu.

Problem je nastao u činjenici da stadion u Krupi nema reflektore, te da bi godinu da dok ne naprave reflektore Krupa morala igrati na nekom drugom stadionu nekoliko utakmica u noćnom terminu. 

Naravno, srž problema nije u tome, nego u činjenici da su od Krupe tražili da stadion mora biti u kako kažu "njihovom području".

To je naravno značilo da bi taj stadion morao biti Gradski stadion u Banjaluci, na kojem svoje utakmice igra Borac.

Iz Borca nisu dali saglasnost Krupi, te su na kraju zbog toga ostali bez licence, a u Premijer ligu se plasirala ekipa Zvijezde 09.

Oglasi

Nakon svega iz Krupe su odlučili da praktično istupe iz lige, te da krenu od najnižeg ranga takmičenja, a ko zna možda će narednu godinu i pauzirati.

Za SportSport.ba govorio je jedan od čelnih ljudi Krupe, Dragomir Ilić.

"Istupamo iz takmičenja, to se sada kaže najniži rang. Trpili smo pritisak, tek kada smo javno obznanili da nismo u prilici da idemo dalje, to je malo popustilo. Ovu sezonu smo stavili cilj, pojačali se, pripremili se za Premijer ligu u punom kapacitetu. Kada je trebalo da dobijemo licencu, sve smo ispunili, onda je ekspert za infrastrukturu tražio nešto više. Po propoziciji imamo pravo da igramo na drugom terenu. Mi smo napravili dokumentaciju za reflektore, to je skupo, nije lako da jedna porodica i firma stoje iza klube. Htjeli smo iskoristiti to pravo da igramo godinu dana na drugom stadionu, barem tih nekoliko noćnih utakmica", rekao je Ilić na početku razgovora, te je dodao:

"Ni Sloga, ni Sloboda, Tuzla City," Leotar, niko nije imao reflektore. U propozicijama piše da možemo. Na upustvo, uvaženog gospodina Hodžića, eksperta za infrastrkturu, tražen je zamjenski teren. Morao je biti na našem području, a to je direktno značilo da bude stadion Borca. Rekao bih da je sve urađeno kako ne bismo dobili licencu. Rad jednog malog, ali po mnogim parametrima velikog kluba, je poništen. Poznajete li ijednog igrača ili trenera da je tužio Krupu, da je iz kluba otišao nezadovoljan? Reći ću vam, takvih nema i ponosni smo na tu činjenicu."

Ilić smatra da je besmisleno da Krupa ponovo igra u Prvoj ligi RS.

Oglasi

"Besmisleno je da igramo ponovo Prvu ligu. Zašto se takmičiti? Tri godine zaredom osiguramo nastup u eliti i ništa. Imamo neku infrastrukturu i obavezu da to sačuvamo. Neće nas ovo sve zaustaviti da gradimo, ali igraćemo taj četvrti rang takmičenja, možda ćemo i pauzirati godinu dana od fudbala", jasan je Ilić.

Veliki broj djece trenirao je u Krupi i možda je najveći žal ovo što se dešava upravo zbog tih mlađih naraštaja.

"Tuga je zbog djece i omladinskih kategorija. Nismo nikada naplaćivali djeci ništa. 500 hiljada kilometara smo prešli za ovih 14 godina. Naravno to samo kada su djeca u pitanju. Nikada niko nije platio marku. Bili smo svjetao primjer. Dio smo grada Banjaluke, a ostali smo da nemamo ni kulturnoumjetničko društvo. Bili smo prvi na polusezoni uz nestvarni pritisak. Sudije i cirkusi, nevjerovatno šta se sve dešavalo. Godinu prije nam je otišla cijela ekipa. U tri godine smo uzeli pet trofeja. Ne mogu vjerovati ali je tako". 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na kraju je još jednom podvukao da neće mijenjati svoju odluku.

"Odluku nećemo mijenjati. Pokušat ćemo sačuvati infrastrukturu, omogućiti da sve funkcioniše. Nemamo dug, nemamo probleme, imamo svoje igrače, trening komenzacije. Nemamo jedino razlog da se ozbiljno takmičimo. Šta sad znači za neki klub koji nema na svom području stadion sa reflektorima ne može igrati. Do juče je bio neki prelazni period, danas ga nema. Zašto? Znači Rudar Prijedor se džaba bori. Ili će biti neka nova pravila. Očito da je danas sve moguće osim da najbolji na terenu ne ide u elitni rang", zaključio je Ilić. 

Top Komentari

Skender
Potpuno ispravna odluka Krupe. Borac nije dao saglasnost jer mu smeta jak klub u komsiluku. Ali, nije mi jasno zasto je Borac morao davati saglasnost kada stadion u Banja Luci nije njihovo vlasnistvo, vec grada Banja Luka. Saglasnost je trebala dati gradska uprava Banja Luke. Krupa je sportyski zdrav kolektiv koja je iznjedrila veci broj kvalitetnih igraca.
1 0
LedeniTuzla
Tusanj od 70 i neke ima reflektore tako da...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi