Nekoliko dana prije početka sezone značajna pojačanja za Krupu

Nuhanović i Đuričin potpisali

Nekoliko dana prije početka sezone značajna pojačanja za Krupu

A. Beganović

Fudbalski klub Krupa u svoje redove je doveo Alena Nuhanovića i Ognjena Đuričina.

Nekoliko dana prije početka nove sezone, FK Krupa, predstavio je dva nova pojačanja.

Naime, redove Krupe pojačali su Ognjen Đuričin i Alen Nuhanović. Đuričin je manje poznat bosanskohercegovačkoj javnosti, igra na poziciji veznog fudbalera, a u Krupu je stigao IMT Novi Beograd. U dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Radnički iz Niša, Vojvodinu, Spartak iz Subotice i Bečej.

"Drago mi je što sam postao član ovog kluba, potrudiću se i dati sve od sebe da ispunimo cilj koji je zacrtan prije sezone. Hvala ljudima iz kluba na ukazanom poverenju, potrudiću se da ispunim njihova očekivanja.

Ovo je pravi put za ovako jedan klub, da se nađe u najvećem takmičenju u BiH. Prezadoviljan sam uslovima koje klub pruža, na meni je samo da radim i da pružam maksimum", istakao je Đuričin na predstavljanju.

Nuhanović je poznatije ime bosanskohercegovačkoj javnosti. U Krupu dolazi iz Slobode Novi Grad, a prošao je omladinske selekcije Željezničara nakon čega je branio boje Jedinstva iz Bihaća, Slavije i GOŠK-a iz Gabele.

U prošloj sezoni je za Slobodu odigrao 33 utakmice i pritom je postigao osam pogodaka kojima je dodao i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Zadovoljstvo mi je što sam došao u klub sa velikim ambicijama i odličnom organizacijom. Nadam se da ću opravdati očekivanja stručnog štaba i da ćemo na kraju ostvariti cilj ulaska u Premijer ligu BiH gdje ovaj klub i zaslužuje da bude", istakao je Nuhanović.

Dodajmo i da Krupa prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske otvara za vikend domaćim duelom sa Rudar Prijedorom te da su u prošloj sezoni izabranici Vladimira Ilića osvojili Prvu ligu, te Kup RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti