Krupi derbi i prvo mjesto

Prva liga RS

Krupi derbi i prvo mjesto

Fudbaleri Krupe savladali su danas u Banjaluci sastav Mladosti rezultatom 2:1 u okviru drugog kola play-offa Prve lige RS.

Banjalučani su na taj način ponovo preuzeli čelnu poziciju te sada imaju dva boda prednosti u odnosu na ekipu iz Velike Obarske.

Prvo poluvrijeme proteklo je u blagoj terenskoj inicijativi domaćina. Prvu pravu priliku na meču bilježimo u 18. minutu. Damjanović je ostao usamljen u petercu gostiju, ali je njegov šut glavom sjajnom paradom zaustavio golman Nikolić.

Imali su igrači Krupe još nekoliko izglednih šansi, ali je prvih 45 minuta završeno rezultatom 0:0.

U nastavku Krupa je nastavila sa učestalim napadima, a sjajnu igru izabranici Slobodana Starčevića krunisali su u 52. minutu kada je siguran sa bijele tačke bio Stojanov. Prethodno je Milanović napravio sjajan solo prodor, nakon čega je nepropisno zaustavljen u šesnaestercu Mladosti.

Samo sedam minuta kasnije domaćin je mogao da udvostruči svoje vodstvo, ali je Milanović propustio kolosalnu priliku nakon što se našao oči u oči sa golmanom gostiju.

Ipak, Banjalučani sve to nadoknađuju u kratkom periodu i u 60. minutu novim golom Stojanova dolaze do 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Imali su u nastavku domaći i više od igre, ali nisu uspijevali ponovo ugroziti gol Mladosti. Kazna za promašene šanse stiže u nadoknadi vremena kada gosti preko Živanovića smanjuju na 2:1, što je na kraju bio i konačan rezultat današnjeg derbija Prve lige RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi