Krychowiak kao nekad Busquets pokazao zavidne glumačke kvalitete

Uz to je i prevario sudiju

Krychowiak kao nekad Busquets pokazao zavidne glumačke kvalitete

S. Grebović

U petak su se u Skopju sastale Sjeverna Makedonija i Poljska, a na kraju su pobjedu slavili gosti i to minimalnim rezultatom.

Gol odluke postigao je Milanom Krzysztof Piatek u 47. minuti nakon što je na poluvremenu zamijenio Frankowskog što se pokazalo pravim potezom selektora Poljske.

Ovom pobjedom Poljaci su sačuvali lidersku poziciju grupe G u kojoj nakon tri kola imaju maksimalan učinak. Sutra igraju sa selekcijom Izraela u Varšavi, a eventualna pobjeda bi ih dodatno približila Evropskom prvenstvu.

U utakmici na stadionu Toše Proeski su slavili više sretno nego spretno jer su Makedonci bili ti koji su stvarali više šansi i bili opasniji pred golom protivnika. 

Glavni sudija meča ovog meča Italijan Gianluca Rocchi je imao ozbiljan previd prilikom jedne situacije.

Nakon šuta ofanzivca domaćih Elmasa, lopta je udarila Bednareka u ruku u kaznenom prostoru, Krychowiak je brzo mislio i uhvatio se za prepone simulirajući da ga je lopta ustvari njega udarila u nezgodno mjesto i na taj način sudiji skrenuo pažnju.

Talijanski sudija se nije obazirao na proteste domaćih i pokazao je da se susret nastavi.

Krychowiak je ovom glumom neodoljivo podsjetio na Sergija Busquetsa i Davida Luiza, koji su često na udaru javnosti zbog učestalog simuliranja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi