SFK 2000 domaćin kvalifikacija za LP

Kuč: Domaći teren nam je motiv više

Igračice SFK Sarajevo 2000 spremne su za nadolazeće utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka za žene. 

U proteklom periodu izabranice Samire Hurem su se vrijedno spremale za kvalifikacioni turnir koji će biti odigran od 23. do 28. augusta, a da je atmosfera u timu fenomenalna potvrdila je i fudbalerka Armisa Kuč.

"Dobro smo se pripremili, atmosfera je fenomenalna i očekujem da ćemo proći u šesnaestinu. Ekipa je vrijedno trenirala proteklih dana i spremni smo da odgovorimo na sve zadatke trenerice. Nadamo se da ćemo ostvariti svoj cilj", kazala je Kuč na početku razgovora. 

Koliko ste upoznati s kvalitetom protivnika?

"Nismo toliko upoznati s kvalitetom naših protivnica, ali igramo na domaćem terenu i to nam je svakako motiv više. Publika će biti naš dvanaesti igrač.

Da li ima određenih pomaka u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji?

"Naravno da ima, više se ulaže u ženski fudbal. Više djevojčica počinje da trenira fudbal i uslovi su zaista kvalitetniji. Ima pomaka", kazala je Armisa Kuč i pozvala navijače da bodre SFK Sarajevo 2000 u nadolazećim utakmicama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi