Kulaš: Želimo nastaviti pozitivnu seriju

Trener NK Iskra

Kulaš: Želimo nastaviti pozitivnu seriju

Samir Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre nakon četiri odigrana kola u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad imaju devet osvojenih bodova, odnosno stopostotan učinak s obzirom da su u drugom kolu bili slobodni.

Plavi sa Jaklića u prošlom kolu savladali su Vlašić iz Turbeta sa visokih 5:0, a u subotu će na Jakliću dočekati ekipu Kiseljaka.

U pripremnom periodu Iskra je savladala Kiseljačane sa minimalnih 1:0, pa se u ovom klubu nadaju tri nova boda, ali opreza ne nedostaje.

"Do sada smo uspjeli izvući maksimalan broj bodova i zaista sam zadovoljan. Sad nas očekuje ciklus od četiri utakmice koje su izuzetno bitne za nas i mi radimo, te se spremamo. Ekipa je mlada, ali željna rada i dobrih rezultata. U subotu očekujem tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe da nastavimo pozitivnu seriju. Zahvalio bi se upravi i načelniku Hasanu Ajkuniću na podršci i pozvao sve ljubitelje fudbala i Iskre da podrže ovu mladu ekipu", kazao je za SportSport.ba šef stručnog štaba NK Iskra Senid Kulaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kulaš je Iskru preuzeo sredinom protekle sezone i klub je sada na pravom putu da sam odlučuje o svojoj sudbini. Bugojanci imaju veoma mladu i respektabilnu ekipu uz perspektivnog šefa stručnog štaba koji će uskoro postati i vlasnik UEFA „A“ trenerske licence.

Svi uslovi su uspjeh su stvoreni, a sigurno je da i klub kakav je Iskra zaslužuje mnogo veći rang u odnosu na onaj u kojem trenutno nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti