Kulović: Nisam se dvoumio kada je stigao poziv iz Goražda

Naslijedio Damira Beću

Kulović: Nisam se dvoumio kada je stigao poziv iz Goražda

Odlukom rukovodstva Goražda odlučeno je da će Faruk Kulović u narednom periodu obnašati funkciju trenera. 

Kulović je na klupi Goražda zamijenio Damira Beću i u narednom periodu će imati zadatak da izbori opstanak, a da je svjestan trenutne situacije potvrđuje i činjenica da je odmah "zasukao" rukave i započeo sa poslom.

"Pregovori sa Goraždem su postojali i ranije, ali tada nije bilo ništa konkretno i u međuvremenu sam ja čekao priliku da odem u Alžir. Ipak, dojadilo mi je čekati i nakon što se izjalovilo i za Travnik odlučio sam prihvatiti ovu ponudu Goražda i raditi. Nedostajao mi je trenerski posao", kazao je Faruk Kulović na samom početku razgovora za SportSport.ba i potom nastavio: 

"Sa ljudima iz Goražda sam se dogovorio za dan. Senad Islam koji vodi Goražde je rijetkost u bh. fudbalu i nakon poziva nisam se dvoumio. On je meni postavio svoje uvjete, ja njemu svoje i brzo smo jedan drugom pružili ruku", dodao je ovaj 54-godišnji bh. stručnjak. 

Goražde se trenutno nalazi na 10. poziciji i do kraja sezone će voditi borbu za opstanak u Prvoj ligi FBiH. 

"Svjestan sam situacije i imamo dosta težak raspored. Već sada na polivici prvenstva se lome stvari, a Goražde plaća cijenu poraza od Bosne na domaćem terenu. Treba vratiti te bodove i pokušat ćemo već u Ljubuškom nešto napraviti. Najvažnije je da ne izgubimo. Raduje me što je u timu dobra atmosfera i moram priznati da je prijašnji trener Damir Beća ostavio spremnu ekipu. Potrebno je samo malo uozbiljiti igrače da shvate da moraju stvari ispunjavati maksimalno i tu je jedini problem. Ostalo je na zavidnom nivou." 

Sa kvalitetom Goražda je, kako kaže, upoznat.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Dosta dobro poznajem Prvu ligu FBiH, svaku ekipu, jer sam ranije radio kao trener u GOŠK-u. Današnje Goražde je pretrpilo određene izmjene u odnosu na raniji period, ali sve u svemu, radi se o kvalitetnoj ekipi i ostaje da se vidi da li ću se sporazumjeti sa igračima. Momci su za sada super i odlično rade", riječi su Faruka Kulovića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti