"Kunić je bio pozitivan, moramo ponovo da ga vidimo na djelu"

Poljaci testiraju dojučerašnjeg napadača Borca

"Kunić je bio pozitivan, moramo ponovo da ga vidimo na djelu"

S. Mlaćo

Najbolji strijelac Borca iz prošle sezone Petar Kunić trenutno trenira sa poljskim timomo Miedz Legnica gdje će se pokušati izboriti za ugovor.

Miedz je odmjerio snage u prijateljskom duelu protiv AEK-a (1:0), a strijelac pobjedonosnog pogotka bio je upravo Kunić. Ipak, ni to mu nije bilo dovoljno da potpiše ugovor, s obziromm da Poljaci žele da se u narednim danima dodatno uvjere u njegove kvalitete.

"Kunić je bio pozitivan, iako je igrao samo 45 minuta. Moramo ponovo da ga vidimo na djelu i ocijenimo njegovu igru. Imali smo jedan trening zajedno i utakmicu, a on definitivno ima svoje pluseve. Moramo ipak da još analizirao njegovu igru i ovdje će vjerovatno ostati još par dana", kazao je trener Miedza Dominik Novak.

Novak je istakao zadovoljstvo što je baš Kunić postigao pogodak protiv AEK-a. Ovaj napadač se ovog ljeta povezivao i sa FK Željezničar, te FK Sarajevo, ali je ipak izabrao probu u Poljskoj.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi