Sjajne vijesti za navijače Čelika pred današnji meč: Bilbija je kod kuće!

Plemići su ipak veliki favoriti

Sjajne vijesti za navijače Čelika pred današnji meč: Bilbija je kod kuće!

Samir Mlaćo

Danas se od 18 sati u Zenici igra zaostali meč šesnaestine finala Kupa naše zemlje.

Snage će odmjeriti Čelik i Zrinjski, te svakako da su gosti veliki favoriti. Dolaze kao branioci trofeja Kupa iz prošle sezone, ali i aktuelni prvaci, dok je Čelik u Prvoj ligi FBiH.

U Zrinjskom su ozbiljno shvatili ovaj meč, što je posebno istakao i šef struke Krunoslav Rendulić.

Naveo je da opuštanja ne smije biti, a kako saznaje SportSport.ba Rendulić neće na raspolaganju imati sjajnog Nemanju Bilbiju.

Bilbija se mnogo potrošio u proteklom periodu, igrao je utakmice Premijer lige te evropske utakmice, a istovremeno i dobijao poziv u A reprezentaciju naše zemlje.

Gotovo da nije imao vremena za predah, pa je odlučeno da ostane u Mostaru. Ekspedicija Zrinjskog je sinoć stigla u Zenicu, što govori da su ozbiljno shvatili ovaj meč.

Oglasi

Krunoslav Rendulić je u najavi meča bio potpuno jasan.

"Čelik ima veliku tradiciju, žao mu je što nisu u Premijer ligi, oni to zaslužuju. Želim im što brže da dođu u Premijer ligu, gušt je igrati u Zenici, bude nogometna atmosfera. Čelik je zahtjevan protivnik, izbacili su prošle godine Sarajevo i to nas sve poziva na oprez.

Radujemo se utakmici i nadamo se da ćemo proći dalje", rekao je Rendulić.

Glavni sudija duela u Zenici će biti Antonio Tomić iz Kreševa.

Pomoćnici Tomiću će biti Dženan Milić iz Sarajeva i Josip Čolić iz Kupresa. Četvrti arbitar je Nihad Ljajić iz Sarajeva.

Tomić je ove sezone stigao na Premijer ligu, a proteklog vikenda sudio je duel Zvijezde 09 i Veleža (0:0). Debitovao je na duelu Širokog Brijega i Igmana iz Konjica (2:0).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Sudija Tomic iz Kreseva veoma interesantno,nedaj se Celik samo hrabro do penala.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi