Gotov je zimski san: Fudbalska lopta ponovo se kotrlja na bh. stadionima
FOTO: T. Hebib

Vikend rezervisan za utakmice osmine finala Kupa BiH

Gotov je zimski san: Fudbalska lopta ponovo se kotrlja na bh. stadionima

Haris Zilić

Fudbalska lopta u Bosni i Hercegovini ponovo će se zakotrljati nakon tri mjeseca pauze. Utakmicama osmine finala Kupa naše zemlje počinje proljetni dio sezone.

Četiri utakmice osmine finala na rasporedu su u subotu (18.2), a četiri duelu igraju se u nedjelju (19.2.).

Subotnji program otvara se komšijskim duelom Rudara izm Prijedora i Borca. Meč počinje u 13 sati, a banjalučki tim je favorit u duelu protiv bivšeg člana Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon duela u Prijedoru od 14 sati gledamo meč federlanih prvoligaša, Zvijezda će u Gradačcu ugostiti Rudar iz Kaknja.

U 16 sati na stadionu Grbavica Željezničar će dočekati Leotar i vjerujemo da će atmosfera na Grbavici biti sjajna. Izabranici Edisa Mulalića su se pojačali ove zime, dok sa druge strane i Leotar proljeće dočekuje sa promjenama u sastavu pa bi mogli gledati vrlo interesntan duel.

”Šest sedmica je iza nas. Zahvalili smo se kome trebamo na pripremama. Igračima se zahvaljujem, radili su predano, između ostalog za ovo sutra. Treće pripreme su nam zajedno, radimo u kontinuiteti. Svaki trener ima svoje principe, igrači to lakše onda shvate”, rekao je Mulalić, te se dotakao prvih utakmica.

Oglasi

”Prijateljske utakmice su kontra prvenstvenih. Gro ekipe nam je ostao, pokušali smo dovesti igrače na neka mjesta, igrače za koje mislimo da će nam pomoći. Krpić i Hodžić su došli u foto finišu. Najteže je igrača spremati kroz utakmicu, ali naćemo mi formula da ih dovedemo na nivo koji treba. Prednost njih dvojice jeste da su igrali tu i znaju šta ih čeka. Sutra je jedna utakmica, Leotar nas je gledao tokom priprema, a i mi smo njih.

Posebno smo gledali njihovu zadnju utakmicu, izgubili su glat u Nikšiću, no neće nas ta utakmica zavarati. Leotar ima odličnog trenera i par dobrih pojedinaca, a Kup ne smijemo zanemariti. Željo uvijek ima pretenzije za nešto više. U Kupu imaš još tri protivnika, a u ligi još 15. Vidjećemo sve sutra. Čekamo potvrdu da Andrija Drljo da može sutra nastupiti. Hoću papir i da imamo dokaz da sutra neće biti problema ako nastupi”, rekao je Mulalić na jučerašnjoj press konferenciji.

Program u subotu zatvaraju Velež i Posupje. Nakon nekoliko mjeseci pauze Rođeni se vraćaju na svoj stadion koji ima novi travnjak, a večeras se očekuju pune tribine. Velež brani titulu u Kupu BiH, susret počinje u 18:30.

"Radili smo poprilično dobro u pripremnim utakmicama, ali to je druga stvar u odnosu na takmičarske utakmice. Prva je eliminacijska, sigurno će biti zahtjevna", rekao je trener Veleža Nedim Jusufbegović za SportSport.ba i dodao je:

"Spremni smo, nadam se da ćemo pokazati maksimalan pristup i kvalitet u utakmici. Protivnik je dobar i kvalitetan, imamo respekt, ne mislimo da smo favoriti. Bit će neizvjesna utakmica, ali očekujem pozitivan rezultat".

Oglasi

U nedjelju nas očekuju još četiri duela osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a sasaju se:

13:00 Zrinjski - Laktaši

14:00 Sloboda - Sloga Doboj

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

16:00 Čelik - Radnik Bijeljina

18:30 Široki Brijeg - Tuzla City

Top Komentari

Zaccheroni
VFC
1 0
alen1981
Kup je naš FORZA VELEZ
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi