Danas dobijamo finaliste Kupa BiH: Borac je već sve riješio, Tuzla City traži iznenađenje na Koševu

Polufinalni mečevi Kupa

Danas dobijamo finaliste Kupa BiH: Borac je već sve riješio, Tuzla City traži iznenađenje na Koševu

M. Šljivak

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini polako se približava kraju, a danas ćemo saznati imena finalista Kupa naše zemlje.

Banjalučki Borac već je jednom nogom u finalu. Oni su u prvom meču uvjerljivo savladali ekipu Klisa sa 4:1, pa će u revanšu bh. niželigašu trebati pravo čudo da dođu do neke velike senzacije i plasmana u finale.

Naravno, tim Marka Maksimovića je i u revanšu veliki favoriti. Sve osim pobjede Borca bilo bi veliko iznenađenje, a treba istaći da se ovaj meč ugra u Mostaru, na stadionu FK Velež.

Meč Klisa i Borca igra se od 15 sati. Glavni sudija je Dražen Marić iz Bijeljine. Prvi pomoćnik je Emir Zahiragić (Sarajevo) i Bojan Maksimović (Modriča).

Mozzart vam nudi ogromnu kvotu na iznenađenje 'domaćeg' tima. Prognozu ishoda utakmice OSTAVITE OVDJE.

Mnogo veći pažnju naravno privlači duel na stadionu Koševo, gdje će FK Sarajevo ugostiti ekipu Tuzla Cityja.

Bordo tim iz prvog meča odigranog na Tušnju ima prednost od 1:0, ali se u redovima tuzlanskog tima nadaju kako će iskoristiti lošu formu prvaka BiH i da će uspjeti da dođu do finala Kupa.

Ekipa Husrefa Musemića sve je karte bacila na ovaj meč. Nakon meča protiv Mladosti u Doboj Kaknja su ostali u Sarajevu i na stadionu Grbavica su obavljali treninge pred ovaj meč.

U FK Sarajevo nije dobra atmosfera pred ovaj duel. Klub sa Koševa je ispustio veliku prednost u prvenstvu i do kraja sezone će svim silama morati da brane titulu prvaka, a posljednji poraz su doživjeli od Borca na svom terenu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ceh zbog loših igara platio je sportski direktor kluba Emira Hadžić. Sa njim je klub u nedjelju raskinuo saradnju, a vidjet ćemo hoće li ovaj potez malo razdrmati ekipu. U ovom meču na centru će se naći Ermin Sivac iz Zenice, a njegovi pomoćnici su Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Davor Beljo (Mostar).

Mozzart vidi Sarajevo kao favorita u ovom meču. Kvota na trijumf domaćeg tima je jako dobra, a svoju prognozu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
Idemo do kraja ABD. SARAJEVO LJUBAVI NAŠA
5 5
Ajax11
Pa veoma lahko bi mogli i naci to iznenadzenje
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.