FK Tuzla City drugi polufinalista Kupa BiH
FOTO: E. Dindić

Slavili i u Prijedoru

FK Tuzla City drugi polufinalista Kupa BiH

H. Zilić

FK Tuzla City izborio je plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon trijumfa od 5:0 protiv prijedorskog Rudara u prvom meču danas su na Sani samo potvrdili ulogu favorita u ovom domveču. Konačan rezultat je glasio 0:2.

Domaći su krenuli ofanzivnije, ali nisu stvarali neke veće prilike pred golom gostiju. Bilježimo i dobar napad gostiju u 13. minuti, Nukić šutira sa 12 metara, ali dobro brani golman domaćeg tima.

U 25. minuta najbolja prilika na utakmici i to za goste. Subašić je centrirao iz slobodnjaka, a Ivaniadze sa tri metra šutira glavom, lopta pogađa prečku.

Igrala se 38. minuta kada gosti dolaze do vodstva od 0:1. Ivaniadze je bio strijelac, a Subašić asistent. Bila je to dobra akcija, Gruzijac je sjajno reagovao na povratnu loptu Subašića.

Do kraja prvog poluvremena bilježimo jednu dobru priliku za domaćine u 41. minuti, ali na odmor se odlazi rezultatom 0:1.

U nastavku otvorena igre s obje strane, prvu priliku imao je Nukić već u 47. minuti, ostalo je 0:1. Karjašević je pokušao sa 25 metara u 60. minuti, ali brani golman Rudara, nakon toga i pokušaj Ivaniadzea.

Oglasi

Prijetili su i domaći u nastavku u nekoliko situacija, međutim u završnici su bili neprecizni.

U 78. minuti novo slavlje gostiju. Još jedna lijepa akcija Tuzlaka koju na kraju pogotkom kruniše Subašić za 0:2. Golu je prethodio vrlo dobar centaršut nakon fine kombinacije igrača Tuzla Citya.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Tuzlaci su upisali i drugi trijumf u ovom dvomeču četvrtine finala.

FK Tuzla City je tako sa ukupnih 7:0 izborio plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine gdje se pridružio ekipi Zrinjskog. Preostala dva učesnika polufinala saznat ćemo nakon revanš duela Velež - Sloga i Zvijezda - Željezničar.

Kup Bosne i Hercegovine, četvrtina finala, revanš:

RUDAR PRIJEDOR - TUZLA CITY 0:2 (/Ivaniadze 38', Subašić 73')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Rudar Prijedor: Trninić, Alibegović, Pekija, Demonjić, Da Silva, Kojić, Jovanović, Mikić, Sajak, Bilbija, Marmat.

Tuzla City: Barcola, Ćorić, Hasanbegović, Gavrić, Radić, Karić, Karjašević, Nukić, Subašić, Ivaniadze, Burić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Čestitam Tuzla City na prolazu, samo joj malo bolje da igra u prvenstvu.
3 1
user1655831611
Zrinsjki Tuzla finale
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije