Bašić: Ne smijemo se zadržati na podu, moramo biti pozitivni
FOTO: E. Dindić

Nalić pohvalio igrače i navijače i najavio oprez pred narednu utakmicu

Bašić: Ne smijemo se zadržati na podu, moramo biti pozitivni

Haris Zilić

U utakmici šesnaesetine finala Kupa Bosne i Hercegovine snage su odmjerili stari rivali Sloboda i Željezničar, a na kraju je Sloboda stigla do velikog trijumfa od 1:0.

Plasman Slobode u osminu finala Kupa naše zemlje ovjerio je Kapetanović golčinom u 84. minuti utakmice.

Po završetku utakmice komentar su dali treneri oba tima Nermin Bašić i Zlatan Nalić.

Prvi je izjavu dao trener Željezničara, Nermin Bašić.

"Slobodi želim sve najbolje. Mi smo loše ušli u utkamicu, a ond smo imali dvije prilike. U drugom poluvremenu apsolutna dominacija, a onda jedini šut u drugom poluvremenu i dali su gol. Borili smo se dali smo sve od sebe. Niz je tešak, koliko god da je teško moraš se ustati. U ponedjeljak je već nova utakmica", rekao je Bašić i dodao:

Oglasi

"Bili smo puno bolji od Slobode, ali nismo prilike iskoristili. Ništa, ne smijemo se zadržati na podu, moraš biti pozitivan. Kada sam došao u Želju imali smo loš početak, pa smo proigrali. Moramo se skupiti i idemo dalje."

Zatim je riječ imao i Zlatan Nalić trener Slobode koji je bio oduševljen trijumfom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Znali smo da će ekipa biti tešpke enrgetski jer nemamo roster kao Željo. Podjednako smo sve rasporedili i na kraju naplatili trud. Žao mi je Želje, želim da se vrate na stare staze uspjeha. Čestitam mojim igračima, navijačima, ponosni smo", rekao je Nalić i nastavio:

Igrače i navijače ne možeš slagati, oni sve prepoznaju. Ova podrška je nevjerovatna, bez nje ne bi uspjela. Sada imamo tešku utkamicu protiv Mladosti, idemo se spremati za taj susret. Najteža će utakmica biti protiv Mladosti, ne pravimo alibi idemo i tu na pobjedu.

Top Komentari

King_Kenny
...dobar si strucnjak,neka te u Selji bar dok se derbi ne odigra,da upisemo sigurna i lagana 3 boda protiv vas...
5 0
Cvare_Sala
Nalic rijetko pismen strucnjak u ovom mulju od BiH fudbala. Zeljo ovom logikom i pokusajem sistema nece daleko, steta.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi